A legújabb Androidon egy kattintással megoszthatjuk a wifinket

A legújabb Androidon egy kattintással megoszthatjuk a wifinket

Unod, amikor a barátaid megkérdezik a wifi-jelszót, ezután pedig órákig ügyködtök a végeláthatatlan kódok bepötyögésével? Jó hír az androidos telefon tulajdonosok számára: ez a probléma egy kattintással megoldható lesz.Az Android 10 felhasználói könnyedén megoszthatják a wifi-jelszavukat QR kódok formájában, a Wi-Fi Easy Connect protokollon keresztül. Bár ez egy viszonylag egyszerű és biztonságos módszernek tűnik, mégis vannak hiányosságai.

A Google ezen problémák kiküszöbölésén fáradozik, szeretnék ennél is egyszerűbbé tenni a folyamatot. Az újítást feltehetőleg az Android 12-nél mutatnák be, de pontos információkat még nem közöltek a modernizációval kapcsolatban. Habár az biztos, hogy a 12 fejlesztői előnézetét a jövő hónapban láthatjuk– számolt be róla a Gizchina.

A tavaly augusztusban érkező Android 11-ben található Nearby Sharing, azaz közeli megosztás funkciót frissítenék fel egy wifi-jelszó-megosztós opcióval, így a 12-es operációs rendszerrel már könnyen küldhetnénk el a védett hálózatunk kódját a megbízható eszközökre.

A figyelmetekbe ajánljuk