Egy űripari cég összeállt a világ egyik leghíresebb séfével, céljuk, hogy felszolgálják a világ első űrbéli vacsoráját. Bárki jelentkezhet – feltéve, hogy tud nélkülözni 178 millió forintot.


Ha te is tudni akartad, hogy milyen az űrben lebegve enni, van egy jó hírünk! Egy amerikai cég, a Space Perspective 6 ember számára lehetővé teszi, hogy a Spaceship Neptune nevű űrballonján elfogyasszon egy vacsorát – írja a Robb Report.

Nem is akármilyet – a menü összeállításáért és a felszolgálásért Rasmus Munk, a világhírű koppenhágai étterem, az Alchemist séfe felel majd.

Akad azonban egy bökkenő:

178 millió forintot kell kifizetnie annak, aki élni akar ezzel a talán soha vissza nem térő lehetőséggel.

Persze nem meglepő a borsos ár, a hat vendégnek ugyanis egyedi és felejthetetlen élményben lesz része.

Ez is érdekelhet: 2023-ban is rangsorolták a világ legjobb 50 éttermét, meglepő helyről került ki a győztes

The space tourism company just unveiled the final design of its Spaceship Neptune, the pressurized capsule that will take ...

Spaceship Neptune - Luxury Space Balloon

Munk egy „holisztikus” menüvel készül, melyet az emberiség űrkorszaka inspirált. A séf – aki gyermekkora óta rajong az űrkutatásért – nemcsak az utasok ízlelőbimbóit akarja kényeztetni a fogásokkal, hanem azt reméli, hogy a hat vendég párbeszédet folytat majd az emberiség jövőjéről. A vacsorát abban a pillanatban kezdik felszolgálni, amikor a Nap előbukkan a Föld görbülete mögül.

A látvány alighanem döbbenetes lesz a Florida felett harmincezer méterrel lebegő ballon fedélzetéről.

Az utasok szerencséjére WIFI is lesz az űrhajón, így akár már vacsora közben is posztolhatják látványos fotóikat a közösségi oldalakra.

Ezt is figyelmedbe ajánljuk: Megdöntötte az űrben töltött idő világrekordját egy orosz asztronauta

www.instagram.com

Rasmus Munk auf Instagram: "This is gonna be insane! 🔥🌍 I'm so happy and proud to tell that together with @joinspacevip we will be hosting the first stratospheric dining experience in the world aboard @thespaceperspective Spaceship Neptune, the world’s first carbon neutral space capsule. 🪐 Explorers will ascend 100,000 ft above sea level where they will dine as they watch the sunrise over the Earth’s curvature.🌞 Proceeds from the expedition will be directed to @thespaceprize in support of promoting gender equality in science and technology. I’m so excited to get started and working with some of the leading scientific institutions and designers for this project. 🦋 #alchemistcph"

A vendégek űrruhája is különleges lesz, azt ugyanis az Ogier nevű, divatos síöltözetek gyártásával foglalkozó cég biztosítja majd.

A Space Perspective egyébként jótékonysági célra fordítja a luxusvacsorából befolyó pénzt. A vállalat azt szeretné elérni, hogy minél több lány válassza a természettudományi pályát.

A vacsora pontos dátuma még nem ismert, de minden bizonnyal még a jövő évben sor fog kerülni rá.