Lehet, hogy az egyik legkisebb kontinens, de ami Európa méretéből hiányzik, azt sokszínűségben pótolja. Mi pedig listánkban bemutatunk négy csodálatos úti célt, ami garantáltan lenyűgöz majd!

Mont Saint-Michel, Franciaország

Shutterstock

1000 évvel ezelőtt, 1023-ban kezdték el építeni ezt a lenyűgöző gótikus stílusú bencés apátságot, amelyet az egész középkorban csak a „Nyugat csodájaként" emlegettek.

Nem véletlenül. A Mont-Saint-Michel-öböl közepén, 800 méterre a tengertől egy sziklaperem tetején áll, és úgy fest, akárcsak egy mesebeli kastély. A Normandia és Bretagne határán fekvő öbölben található Európa legnagyobb árapálya, amely tavasszal megközelíti a 15 métert is. Így az apály idején akár mezítláb is felsétálhatunk az apátsághoz a hatalmas homokos ösvényeken keresztül. Dagálykor pedig olyan, mintha a tengeren lebegne, egy varázslatos óceáni délibáb.

A templomot 500 évig építették, és a világ minden tájáról zarándokok érkeztek, hogy megcsodálhassák. Bár az apátság önmagában is egy építészeti csoda, a tenger és a kövek kombinációja az, ami megkülönbözteti a többitől. És talán sehol máshol Európában nem egészíti ki.


Ez is érdekelhet: Menekülés a tél elől: Európa 5 legolcsóbb napsütötte úti célja

Kappadókia, Törökország

Shutterstock

Idén lesz 100 éve, hogy az Oszmán Birodalom megbukott, és kezdetét vette a modern Törökország. Az Európa és Ázsia kereszteződésében fekvő ország gazdag, lenyűgöző kultúrával és örökséggel rendelkezik. De a világ egyik legnagyobb természeti csodájának is otthont ad, ami nem más, mint Kappadókia.

Mesebeli táj, különleges konyha és a rendhagyó helyek azok, amik a turisták kedvencévé varázsolják a török térséget. Kappadókia völgyekkel átszőtt és furcsa sziklaalakzatokkal tarkított látványán át a lenyűgöző földalatti városig és a lélegzetelállító hőlégballonos égboltig, olyan felejthetetlen élményt nyújt, amit nem sok mindenhez lehet hasonlítani.

The Lake District, Nagy-Britannia

Észak-Angliát átszelő 300 kilométeres útvonal az Ír-tengeren fekvő St Bees-től az Északi-tengeren fekvő Robin Hood-öbölig az ország legnépszerűbb hosszútávú túrájává nőtte ki magát. És kétségtelenül a legszebb szakasza a Lake Districtet átszelő vonal, amely az ország kevés hegyvidékes területének egyike. De itt található Anglia legmagasabb pontja, a Scafell Pike (978 méter) is.

Azori-szigetek, Portugália

Shutterstock

A Lisszabon partjaitól nagyjából pár száz kilométerre fekvő portugál szigetcsoport akár egyetlen fotóval is elvarázsolja az embert. A zöldellő völgyek, a meredek óceánparti sziklák, a kék hortenziák sorai és az elszórtan található vízesések az Azori-szigeteket földi paradicsomává teszik, amit mindenképp érdemes felfedezni.

NYEREMÉNYJÁTÉK! Fizess elő most a Hamu és Gyémánt magazinra, és legyen tied nyereménykönyveink egyike, vagy egy 2 főre, 2 éjszakára szóló wellnesshétvége a harkányi Dráva Hotelbe! Az előfizetői oldal eléréséhez kattints IDE, a játékszabályt pedig erre linkre kattintva éred el!