Az északi féltekén most éljük a tavasz legszebb heteit, Európa-szerte virágba borult a természet. Ez az állapot azonban nem tart örökké. Ha te is gyönyörködnél a kontinens legszebb virágmezőiben, az alábbi helyek valamelyikére érdemes elutaznod a következő hetekben.

A tavasz a természet újjáéledésének évszaka, amit a virágba borult tájnál semmi sem példáz jobban.

Közismert, hogy a japán kultúrában kiemelt ünnepnek számít a cseresznyefák virágzása, azonban nem kell Ázsiáig mennünk ahhoz, hogy hasonló csodákat éljünk át – a Time Out cikke nyomán ezúttal a legszebb európai virágmezőket ismertetjük.

Tulipánvirágzás a hollandiai Keukenhofban

Fotó: Unsplash

Keukenhof

A hollandiai Lisse városában található a világ legnagyobb virágoskertje, a híres Keukenhof. Bár számtalan virágféle megcsodálható itt, a park legnagyobb büszkeségének a tulipánok számítanak, melyek éppen mostanában, azaz április közepén virágoznak.

Ez is érdekelhet: 5 gyönyörű európai virágoskert, amit egyszer mindenkinek látnia kell

Angol kékcsengők a skóciai Kinclaven erdejében

Tour Scotland video of a woodland walk in the bluebell woods located by the road between Kinclaven and Murthly on ancestry ...

Bluebell Woods Kinclaven Perthshire Scotland

Kinclaven egy aprócska település a Skót-felföldön. Ismertségét egy természeti jelenségnek köszönheti: erdői tavasszal kék színbe borulnak, ilyenkor virágzik ugyanis az angol kékcsengő (Hyacinthoides non-scripta). Mintha csak kéken világítana az aljnövényzet ezekben a hetekben.

Cseresznyefa-virágzás Stockholmban

Every spring the cherry blossoms of Kungstradgarden bloom in a spectacular view of color. The bloom in Stockholm takes place in ...

Cherry Blossoms of Kungstradgarden, Stockholm (4K)

Nem csupán Japán lehet büszke cseresznyefáira, Svédország fővárosában, Stockholmban is valóságos ünnepnek számít a cseresznyevirágzás. Rendszerint március végétől április utolsó napjaiig tart ez az időszak, ilyenkor a helyiek előszeretettel piknikeznek a rózsaszín virágok alatt.

Ezt is figyelmedbe ajánljuk: A 4 legjobb budapesti helyszín, ahol gyönyörködhetsz a cseresznyevirágzásban

Pipacsmezők Toszkánában

Fotó: Unsplash

Illusztráció

Április közepe táján vörösbe borulnak Toszkána völgyei: előbújnak a pipacsok. Akár órákat is autózhatunk, bejárhatjuk a régiót keresztül-kasul, szinte mindenhol egybefüggő pipacsmezőket fogunk látni. Kihagyhatatlan élmény.

Krókuszvirágzás a lengyelországi Chochołowi-völgyben

Fotó: Unsplash

Krókusz

A Chochołowi-völgy Lengyelország déli részén, a szlovák határ közelében fekszik, így Magyarországról is viszonylag könnyen megközelíthető. Ahogy a hegyekben olvadni kezd a hó, lilássárgás ruhába öltözik a táj a krókusz virágzásának köszönhetően.