Sokkal több híresség rendelkezik magyar felmenőkkel, mint azt elsőre gondolnád. Te az alábbi lista szereplői közül hány sztárról tudtad, hogy kötődik kis hazánkhoz?


Calvin Klein

www.youtube.com

Calvin Klein | Full Q&A at The Oxford Union

Bár a neve elsőre inkább németesen hangzik, a divatikon valójában kis hazánkhoz is kötődik, édesapja, Leo Klein ugyanis Magyarországon született. Calvin Klein már New Yorkban jött világra, és ott is nőtt fel.

Ez is érdekelhet: Megérték a pénzüket? Ezek a színészek keresték a legtöbb pénzt Hollywoodban

Rachel Weisz

Profimedia

Rachel Weisz is félig magyar: édesapja, Weisz György magyar származású mérnök és feltaláló volt. A család 1938-ban a náci üldöztetés elől menekült Angliába, a színésznő ott született 1970-ben. Olyan filmekben játszott, mint a Rabbi meg a lánya, a Fekete özvegy és az Álmok otthona. Férje Daniel Craig.

Peter Falk

Getty Images

Peter Falk nevét legtöbben a legendás Columbo televíziós sorozatból ismerhetjük Columbo nyomozó szerepében. Falk 1927-ben született New Yorkban. Bár szülei amerikai könyvelők voltak, a család kelet-európai-zsidó származású, többek között cseh és orosz, anyai nagyapja, Peter Hochhauser pedig Budapesten született.

Joaquin Phoenix

Getty Images Hungary

Az Oscar-díjas színész, Joaquin Phoenix ereiben is magyar vér csörgedezik, ugyanis édesanyja, Arlyn Phoenix ágán magyar származású, nagyszülei magyar-orosz zsidó házaspár voltak. Nagymamája neve igencsak árulkodó, Lefkowitz Margitnak hívták.

Olvasd el ezt is! 7 hollywoodi legenda, aki nemcsak a vásznon harcolt

Goldie Hawn

Profimedia

Goldie Hawn, Kate Hudson édesanyja szintén magyar szülőktől származik: édesanyja, Laura Steinhoff Magyarországon született. A család a második világháború előtt költözött az Egyesült Államokba, Goldie Washingtonban látott napvilágot 1945-ben. 2012-ben a nővérével Magyarországra is ellátogatott, hogy felfedezze a gyökereit.