A korona.
Netflix

5 óriási népszerűségnek örvendő sorozat, ami 2023-ban fejeződött be

2023 eleve egy nagyon erős év volt a sorozatok szempontjából, ráadásul több olyan, már-már klasszikusnak számító széria ért véget, amelyet milliók néztek évadról évadra. Az alábbi cikkben öt olyan produkciót sorolunk fel, amelytől búcsút kellett vennünk az idei esztendőben.

Utódlás

The Final Season. #Succession premieres March 26. The sale of media conglomerate Waystar Royco to tech visionary Lukas ...

Succession Season 4 | Official Trailer | Max

Az elmúlt évek során az HBO (Max) teljesítményét sokan kritizálták, mondván, a többi streaming-szolgáltató alaposan feljött melléjük, vagy lehagyta őket. Ettől függetlenül a cég több nagy sikerű sorozatot jelentetett meg, ilyen például a Sárkányok háza, vagy az idén befejeződött Utódlás is.

A széria a gazdag és befolyásos Roy család mindennapjait mutatja be, és a gyerekek közötti hatalmi harcot, amely azt követően alakul ki, hogy a keménykezű családfő, Logan Roy (Brian Cox) egészségügyi válságba kerül.

A korona

The epic conclusion of the award winning series. Final episodes of The Crown, coming December 14. Inspired by real events, this ...

The Crown: Season 6 | Part 2 Trailer | Netflix

Kevés olyan sorozat létezett az elmúlt években, amiről annyit beszéltek volna, mint a Netflix A korona című szériájáról, amelynek a napokban mutatták be az utolsó részeit.

A sorozat II. Erzsébet királynő és a családja életét meséli el, akit három különböző színész (Claire Foy, Olivia Colman és Imelda Staunton) alakított életének különböző szakaszaiban, a 1947-es esküvőjétől egészen a 21. század elejéig.

A produkciót számtalan botrány vette körül, ugyanis a bennfentesek szerint pontatlanul mutattak be történelmi cselekményeket, illetve a rajongók rendkívül féltek a Diána halálát feldolgozó epizódok miatt is.

Ez is érdekelhet: A korona hatodik évada: igazságok és kitalációk a legújabb szezonban

A káprázatos Mrs. Maisel

From the Creator of Gilmore Girls, 'The Marvelous Mrs. Maisel' tells the story of Miriam “Midge” Maisel a woman who has ...

The Marvelous Mrs. Maisel Season 1 - Official Trailer [HD] | Prime Video

Nemcsak a Netflix és az HBO, hanem az Amazon is lezárt idén egy kifejezetten népszerű és szórakoztató sorozatot.

A szóban forgó történet az ’50-es években játszódik New Yorkban, ahol Midge Maisel élete a feje tetejére áll, miután a férje elhagyja őt. Nem sokkal később azonban rájön, hogy nem akármilyen érzéke van a stand-up comedy-hez.

Ted Lasso

America's favorite football coach is crossing the pond. Watch Ted Lasso now on Apple TV+ https://apple.co/_TedLasso Jason ...

Ted Lasso — Official Trailer | Apple TV+

Az Apple TV+ a sorozatok terén alaposan belehúzott a közelmúltban, jó példa erre a The Morning Show, vagy az Alapítvány is, de a népszerűség tekintetében a Ted Lasso sem marad el az előbb felsoroltaktól.

Az idén befejeződött széria egy amerikai fociedzőről (Jason Sudeikis) szól, akit érthetetlen okok miatt egy angol elsőosztályú futballcsapat leigazol a kispadjára.

Lasso sikerére senki egy árva garast nem hajlandó felrakni, azonban a férfi néha már-már idegesítő optimizmusa megváltoztatja a csapata, és a körülöttük lévő emberek életét.

Ugyan a történet a harmadik évaddal véget ért, egyes pletykák felmerültek arról, hogy egy negyedik évad, vagy egy előzménytrilógia mégis elkészül, a fanok tehát reménykedhetnek abban, hogy a „Ted Lasso-univerzum” újabb részekkel bővül.

Manifest

Check out the new Manifest Season 1 Trailer starring Melissa Roxburgh! Let us know what you think in the comments below.

Manifest Season 1 Trailer | Rotten Tomatoes TV

A Netflix 2018-ban indult szériája egy igazán hátborzongató történet, ami emberek millióit ültette le a képernyők elé éveken át.

Jeff Rake rejtélyes sci-fije egy utasszállító repülőgép utasainak sorsát követi nyomon, akik öt év eltűnés után hirtelen felbukkannak. Amikor a társadalomba visszatért emberek megpróbálnak újra beilleszkedni a mindennapokba, megmagyarázhatatlan dolgokat tapasztalnak, többek között látomásokat még meg nem történt eseményekről.