A korona.
Netflix

5 óriási népszerűségnek örvendő sorozat, ami 2023-ban fejeződött be

2023 eleve egy nagyon erős év volt a sorozatok szempontjából, ráadásul több olyan, már-már klasszikusnak számító széria ért véget, amelyet milliók néztek évadról évadra. Az alábbi cikkben öt olyan produkciót sorolunk fel, amelytől búcsút kellett vennünk az idei esztendőben.


Utódlás

Az elmúlt évek során az HBO (Max) teljesítményét sokan kritizálták, mondván, a többi streaming-szolgáltató alaposan feljött melléjük, vagy lehagyta őket. Ettől függetlenül a cég több nagy sikerű sorozatot jelentetett meg, ilyen például a Sárkányok háza, vagy az idén befejeződött Utódlás is.

A széria a gazdag és befolyásos Roy család mindennapjait mutatja be, és a gyerekek közötti hatalmi harcot, amely azt követően alakul ki, hogy a keménykezű családfő, Logan Roy (Brian Cox) egészségügyi válságba kerül.

A korona

Kevés olyan sorozat létezett az elmúlt években, amiről annyit beszéltek volna, mint a Netflix A korona című szériájáról, amelynek a napokban mutatták be az utolsó részeit.

A sorozat II. Erzsébet királynő és a családja életét meséli el, akit három különböző színész (Claire Foy, Olivia Colman és Imelda Staunton) alakított életének különböző szakaszaiban, a 1947-es esküvőjétől egészen a 21. század elejéig.

A produkciót számtalan botrány vette körül, ugyanis a bennfentesek szerint pontatlanul mutattak be történelmi cselekményeket, illetve a rajongók rendkívül féltek a Diána halálát feldolgozó epizódok miatt is.

Ez is érdekelhet: A korona hatodik évada: igazságok és kitalációk a legújabb szezonban

A káprázatos Mrs. Maisel

Nemcsak a Netflix és az HBO, hanem az Amazon is lezárt idén egy kifejezetten népszerű és szórakoztató sorozatot.

A szóban forgó történet az ’50-es években játszódik New Yorkban, ahol Midge Maisel élete a feje tetejére áll, miután a férje elhagyja őt. Nem sokkal később azonban rájön, hogy nem akármilyen érzéke van a stand-up comedy-hez.

Ted Lasso

Az Apple TV+ a sorozatok terén alaposan belehúzott a közelmúltban, jó példa erre a The Morning Show, vagy az Alapítvány is, de a népszerűség tekintetében a Ted Lasso sem marad el az előbb felsoroltaktól.

Az idén befejeződött széria egy amerikai fociedzőről (Jason Sudeikis) szól, akit érthetetlen okok miatt egy angol elsőosztályú futballcsapat leigazol a kispadjára.

Lasso sikerére senki egy árva garast nem hajlandó felrakni, azonban a férfi néha már-már idegesítő optimizmusa megváltoztatja a csapata, és a körülöttük lévő emberek életét.

Ugyan a történet a harmadik évaddal véget ért, egyes pletykák felmerültek arról, hogy egy negyedik évad, vagy egy előzménytrilógia mégis elkészül, a fanok tehát reménykedhetnek abban, hogy a „Ted Lasso-univerzum” újabb részekkel bővül.

Manifest

A Netflix 2018-ban indult szériája egy igazán hátborzongató történet, ami emberek millióit ültette le a képernyők elé éveken át.

Jeff Rake rejtélyes sci-fije egy utasszállító repülőgép utasainak sorsát követi nyomon, akik öt év eltűnés után hirtelen felbukkannak. Amikor a társadalomba visszatért emberek megpróbálnak újra beilleszkedni a mindennapokba, megmagyarázhatatlan dolgokat tapasztalnak, többek között látomásokat még meg nem történt eseményekről.

Forrás: ITT


A figyelmetekbe ajánljuk