crown 6 évad diana szerepében elizabeth debicki

A korona hatodik évada: igazságok és kitalációk a legújabb szezonban

A korona hatodik évada a népszerű Netflix-sorozat eddigi legvitatottabb szezonja, amely Diána hercegné 1997-es halálát megelőző és azt követő eseményeket mutatja be. De vajon mennyire pontos a sorozat? Íme, egy mélyreható merülés az új évad öt kulcsmomentumába, hogy szétválasszuk a tényeket és a fikciót.


Szerelmi háromszög

Ugyan a hatodik évad első epizódjában bemutatott szerelmi háromszögben érintettek közötti intimebb beszélgetések kitaláltak, a történet lényege igaz. Legalábbis ezt állítja Dodi állítólagos egykori menyasszonya, Kelly Fisher.

Dominick Dunne, a Vanity Fair riporterének beszámolója szerint Kelly „le volt sújtva" Fayed bánásmódja miatt, hiszen elrepült St. Tropezbe, hogy aztán egyedül várakozzon, miközben vőlegénye egy közeli hajón szerenádot adott új szerelmének, Diánának.

A sorozattal ellentétben, Dunne szerint a hercegné nem tudott Kelly létezéséről, akivel Dodinak közel egy éve volt már kapcsolata akkoriban – írja a Marie Claire.

Ez is érdekelhet: Amitől még a királynő is kiakadt – 5 óriási ferdítés A korona című sorozatban

A csók

A Dodi és Diána közötti csók, amelyet a paparazzi fotósok megörökítenek, és a királyi család legnagyobb szégyenére az egész bulvársajtó teleírja, a hatodik sorozat egyik kulcsmomentuma.

A millió dolláros csók és az azt követő médiacirkusz valóban megtörtént, a körülötte lévő körülmények nagyrészt kitaláltak. A felvételt Mario Brenna olasz paparazzo készítette, de az az elképzelés, hogy Dodi apja, Mohamed bérelte volna fel őt, teljesen abszurd és kitalált.

Kamilla 50. születésnapja

Igaz, hogy a Károly herceg által szervezett 50. születésnapi ünnepsége Kamillának némileg beárnyékolta a St. Tropezben nyaraló Diánáról szóló tudósításokat, magával a partival kapcsolatban is voltak ellentmondások az új évadban.

A korona ábrázolásában Margit hercegnő az egyetlen, aki részt vesz a születésnapi partin, mivel a királynő akkoriban nem volt hajlandó támogatni fia új kapcsolatát. A valóságban viszont nem volt ott – állítja a The Times királyi életrajzírója, Sally Bedell Smith.

Károly a sorozat jelenetében még meg is csillogtatja romantikus oldalát, és megható köszöntőt mond szerelmének, azonban Bedell Smith szerint nem volt köszöntő, se óriási torta. Az egyetlen személy pedig, aki felszólalt a partin, Kamilla fia, Tom Parker Bowles volt, aki csak annyit mondott, hogy „Boldog születésnapot, anyu".

Olvasd el ezt is! Meglepő kijelentést tett A korona egyik főszereplője a sorozattal kapcsolatban

Fegyverszünet

A második epizód egyik szívmelengető pillanatában Diána és Károly utolsó találkozásukkor ígéretet tesznek egymásnak, hogy nemcsak a gyerekek, hanem saját maguk érdekében is „briliáns elváltak lesznek". Bár valószínűleg minden királyi rajongó örülne ennek, sajnos nem sok bizonyíték utal arra, hogy ez a paktum valóban megköttetett.

A figyelmetekbe ajánljuk