Russel Crowe
Universal Pictures

Egy hajszálon múlott, hogy Russel Crowe otthagyja Gladiátor forgatását – ez állt a háttérben

Russell Crowe majdnem otthagyta a Ridley Scott rendezte Gladiátor című filmet, mivel nagyon nem tetszett neki a forgatókönyv.

A Vanity Fairnek adott interjújában a színész elmondta, hogy abszolút magabiztos volt a saját képességeit illetően, azonban voltak olyan problémák, amik kifejezetten zavarták.

Amiben nem voltam biztos a Gladiátorral kapcsolatban, az az a világ volt, ami körülvett. A lényeg, amit csináltunk, egy nagyszerű koncepció volt, de a forgatókönyv, az egy szemét volt, abszolút szemét. Voltak benne ezek a furcsa jelenetek. Az egyik a szekerekről szólt, és arról, hogy a híres gladiátorok bizonyos típusú szekereket használtak, és hogy néhány híres gladiátornak voltak szponzor szerződései olívaolaj termékeket gyártókkal és hasonló dolgokkal, és ez mind igaz, de tudtam, hogy ez a mai közönség számára nem fog jól csengeni. Azt fogják kérdezni, hogy >> Mi a f..z ez az egész? <<

– mondta Crowe az interjúban.

Ez is érdekelhet: 6 ókori Rómában játszódó film, amit mindenképp érdemes megnézni!

A színész később Oscar-díjat nyert Maximus Decimus Meridius szerepéért, de elmondása szerint fontolgatta, hogy otthagyja a filmet.

Néhányszor elgondolkodtam azon, hogy talán az lenne a legjobb megoldás, ha felszállnék egy repülőre, és lelépnék innen

– vallotta be.

Crowe azonban a Ridley Scottal való hosszas beszélgetések miatt maradt benne a moziban, ami utólag igen jó döntésnek bizonyult.

Egyszer azt mondta nekem: >> Haver, semmit sem fogunk a kamera elé vinni, amiben te nem hiszel 100%-ig <<. Szóval amikor ténylegesen elkezdtük a filmet, 21 oldalnyi forgatókönyvünk volt, amiben megegyeztünk. Egy forgatókönyv általában 103 vagy 104 vagy 110 oldalból áll, valami ilyesmi. Szóval hosszú út állt előttünk, és lényegében ezeket az oldalakat már a film első részében elhasználtuk. Így mire eljutottunk a második helyszínre, ami Marokkó volt, valahogy utolértük magunkat

– folytatta Crowe.

Az interjúban természetesen szóba került az epikus mozi folytatása is: Crowe azt mondta, hogy „kissé féltékeny", amiért nem vehet részt a filmben.

Russell Crowe takes us through his illustrious career, including his roles in 'Young Doctors,' 'L.A. Confidential,' 'Gladiator,' 'A ...

Russell Crowe Breaks Down His Career, from 'Gladiator' to 'The Pope's Exorcist' | Vanity Fair

Forrás: Deadline