A 2023-as Met-gála a néhai tervező, Karl Lagerfeld hihetetlen öröksége előtt tisztelgett, így nem meglepő, hogy az est számos A-listás résztvevője úgy döntött, hogy saját ruhakölteményével tiszteleg a legendás divattervező munkássága előtt.

Mindenki igyekezett megtalálni a legkülönlegesebb módját annak, hogy miképp tisztelegjenek Lagerfeld jellegzetes stílusa előtt – legyen szó akár a kollekcióiban visszatérő gyöngyök, masnik és tweedek használatáról, akár magáról Karl személyes stílusáról, amelyet elegáns nyakkendők, ropogós ingek, hatalmas gallérok és blézerek uraltak.

Ez is érdekelhet:Sarah Jessica Parker elmesélte ikonikus ruhájának történetét

Getty Images

Nicole Kidman például abban a rózsaszín Chanel couture ruhában jelent meg, amelyet Lagerfeld tervezett neki még 2004-ben, amikor a Baz Luhrmann által rendezett Chanel No. 5 reklámfilmben szerepelt. A színésznő lépése pedig azt is bizonyítja, hogy a divat újrahasznosítását elegánsan is el lehet intézni.

Getty Images

Olivia Wilde hegedű tematikájú Chloé-ruhája is elragadó volt, amit most Gabriela Hearst tervező értelmezett újra Lagerfeld még 1983-ban készített ruhakölteményéből.

Getty Images

Phoebe Bridgers pedig egy elegáns Tory Burch estélyi ruhán keresztül mutatta meg a jellegzetes csontváz motívumot. A formát gyöngyökkel vonták körbe, ezzel is hangsúlyozva Lagerfeld jellegzetes stílusát.

Getty Images

Feltehetőleg az este legemlékezetesebb pillanata az volt, amikor Rihanna és A$AP Rocky felbukkant a vörös szőnyegen. Az énekesnő angyali Valentino ruhájával, valamint a hatalmas, virágos köpennyel a gála egyik legfenségesebb megjelenését tudhatta magáénak. A rapper pedig egy Gucci-szettben érkezett, fekete blézerrel, kilttel és farmerrel. Ha a Metnek lehetne királyi párja, akkor minden bizonnyal ők lennének azok.

Olvasd el ezt is! Kicsit sem örült Marilyn Monroe ruhatervezője, hogy Kim Kardashian felhúzta a ruháját

Getty Images

Hollywood üdvöskéjének, Jenna Ortegának dekonstruált, magasan dekoltált Thom Browne ruhakölteményében egy vagány tweeddzseki, egy hosszú kabát, egy fűzős ruha és egy tütüs balerinaruha keveredett. A választás telitalálat volt, és a szemfülesek beleláthatnak egy kis Wednesday Addams inspirációt is.

A kihagyhatatlan Kardashian-Jenner trió ismét magasra tette a lécet. Kendall Jenner egy punk hatású Marc Jacobs ruhában tündökölt, míg Kim Kardashian egy lehengerlő Schiaparelliben hangsúlyozta ki formás idomait, Kylie Jenner pedig egy letisztult, mégis dögös Haider Ackermannban pózolt.