Könyv.

Mit olvas tavasszal? 5 könyv, ami segít, hogy újult erővel vágj neki a következő hónapoknak

A tavasz a megújulás időszaka. Ajánlunk 5 könyvet, hogy te is újult erővel nézhess szembe a kihívásokkal!


A napos időjárás is jelzi: közeleg a tavasz.

Ez az évszak az újjászületésről szól, de nemcsak a természetnek, nekünk is meg kell újulnunk ahhoz, hogy megküzdhessünk a ránk váró feladatokkal.

Ajánlunk öt könyvet – ismeretterjesztő és szépirodalmi műveket egyaránt –, amelyek segíthetnek téged ebben a folyamatban. Neked mindössze annyi a dolgod, hogy kiülj a választott könyvvel a szabadba és engedd, hogy hasson rád a szöveg!

Ezt is figyelmedbe ajánljuk: 5 önismereti könyv, amiből rengeteget tanulhatsz magadról

​5. Almási Kitti: Elvarratlan szálak

www.instagram.com

A népszerű klinikai szakpszichológus nem egy sikerkönyvet írt már, az Elvarratlan szálak című munkája is meghódította a sikerlistákat. A kötet üzenete jól illik a tavaszhoz: ahhoz ad útmutatót, hogyan engedd el múltbéli sérelmeidet, hogyan békélj meg az elszalasztott lehetőségekkel – egyszóval hogyan varrd el életed mindeddig elvarratlan szálait. A szerző figyelmeztet: ez a mű nem annyira könnyed és humoros hangvételű, mint a korábbiak. A tavasz érkezte azonban pont jó alkalom lehet az elolvasására.

4. James Clear: Atomi szokások

www.instagram.com

Atomic Habits by James Clear ✍️ on Instagram: "Atomic Habits: Transform Your Life, One Small Habit at a Time

Listánk negyedik helyezettje egyfajta életvezetési útmutató. A szerző az úgynevezett atomi szokások erejére hívja fel a figyelmet. A koncepció lényege, hogy már egészen apró változástatásokkal is komoly eredményeket érhetünk el hosszú távon, legyen szó az élet bármely területéről.

Mindez matematikailag is levezethető: ha minden egyes nap egy százalékot javulsz választott tevékenységedben, az éves szinten már harminchét százalékot jelent.

Mindegy, hogy hegedülni tanulsz-e, vagy éppen hosszútávfutó vagy – ne becsüld le az apró változtatások erejét!

3. Budapest Nagyregény

Budapest formáját az adja meg, hogy milyen hangulatban van, aki nézi. Gyere, gyere, bárki vagy is, csinálj egy Budapestet." Ez az ...

23 kerület története 23 szerző tollából – Budapest Nagyregény

Nemrég ünnepelte százötvenedik születésnapját fővárosunk – vagy inkább százötvenedik házassági évfordulóját, hiszen Buda és Pest külön-külön már létezett korábban is. Ebből a jeles alkalomból adták ki a Budapest Nagyregényt, melynek huszonhárom fejezetét huszonhárom neves szerző írta. A könyv segítségével még jobban megismerheted a fővárosi kerületek múltját és jelenét. A tavasz amúgy is kiváló alkalom arra, hogy pótoljuk elmaradásainkat a szépirodalom területén!

Ezt is figyelmedbe ajánljuk: 6 ok, ami téged is meggyőz arról, hogy olvasni fontos

2. Peter Attia, Bill Gifford: Végigélni – A hosszú élet tudományos alapjai

www.instagram.com

21szazadkiado auf Instagram: "A fősodratú orvoslás sok sikert magáénak mondhat, de a szívelégtelenség, a rák, az Alzheimer-kór, a 2-es típusú diabétesz továbbra is rengeteg áldozatot szed. A beavatkozások, kezelések gyakran elkésettek, hiába hosszabbítják meg az életet, az egészségben töltött élettartam nem nő, az életminőség nem kielégítő. Dr. Attia meggyőződése, hogy a hosszú élet titka egy személyre szabott, jelenlegi döntésekre épülő stratégia – nem szabad várni, halogatni. Végigélni című könyvében tettekre buzdít – emlékezteti az embert, hogy mindig vegyen részt az életében, soha ne legyen passzív. Minden eszközt felsorakoztat, amely szükséges ahhoz, hogy hosszú, értelemmel teli, beteljesült életet éljünk. #21szazadkiado #peterattiamd #végigélni #outlive #nonfiction #mutimitolvasol #olvasnijo #egészség #hosszúélet #könyv"

Bár a tavaszról nem elsősorban az elmúlás szokott eszünkbe jutni, ilyenkor is fontos ügyelni az egészséges életmódra. A szerzők végigjárják a modern világ civilizációs betegségeit a legújabb kutatásokra támaszkodva és tanácsokat adnak azt illetően, hogyan előzheted meg azok kialakulását. Itt a jó idő – mozgásra fel!

1. Lars Svensson, Dan Zetterström, Killian Mullarney: Madárhatározó – Európa és Magyarország legátfogóbb terepi határozója

www.instagram.com

2024. február közepe #parkkiadó #madárhatározó #terepihatározó #áttoldogzottkiadás #természet #madarak #madárles #madármegfigyelés"

Létezik ennél tavasziasabb könyv? Aligha hisszük. Mindegy, hogy kertesházban élsz-e, vagy csak a városi parkokat látogatod, az egész levegőt betölti a madárfütty ebben az időszakban. Felismered a madárfajtákat? Meg tudod különböztetni őket egymástól? E könyv elolvasása után képes leszel erre is!