Shutterstock
A tökéletes alternatíva: vegán kesudiókrém recept, ha tejmentesen étkezünk
2023-05-09
A kesudiókrém sűrű és tartós tejmentes helyettesítője a tejszínnek. Enyhe íze és krémes állaga édes vagy sós jellemvonásokat is hordozhat, ez az ízlésünktől függ. Az Eatingwell most egy sós változatot mutatott be, amelyet szárított vagy friss fűszernövényekkel is érdemes kiegészíteni, hogy aztán valamilyen tészta vagy leves tökéletes kiegészítője legyen. Ha pedig egy kis édesítőszerrel és egy kis fűszerrel is megbolondítjuk, a kávénkat és a teánkat is feldobhatjuk vele
A kesudiókrémben a nyers kesudió helyettesíthető pörkölt kesudióval. Fontos azonban megjegyezni, hogy a pörkölt változat diósabb ízt ad a kesudiókrémnek. Az enyhe, semleges íz érdekében használjunk inkább nyers kesudiót. A pörkölt verzió hozzáadott sót és olajat is tartalmazhat, ami befolyásolja a receptnek az ízét és tápértékét is.
Ez is érdekelhet: Igazán finom vegán süteményeket keresel? Mutatunk is gyorsan hármat!
Shutterstock
Elöljáróban: kesudiót áztassuk be, hogy kellően megpuhuljon, amitől tökéletes állagú krémet kaphatunk. Ehhez áztassuk a kesudiót legalább 30 percig, de ha ráérünk, akkor akár 8 órát is.
A legjobb, hogy a kesudiókrém mindössze két összetevőből készül: nyers kesudióból és vízből. A nyers kesudiót beáztatjuk, majd vízzel simára és krémesre keverjük. A krémet ráadásul édes vagy sós ételekhez egyaránt használhatjuk.