Végre hivatalosan is elstartolt a nyár. Ennek már csak azért is örülünk, mert végre van időnk a kertben napozni, olvasni, vendégeket fogadni, megfelelő mennyiségű fényvédővel felszerelkezve pedig még aludni is tudunk. De mire lehet szükségünk egy tökéletes kert vagy terasz kialakításához? Mutatjuk!

A kánikula ellen

MaxCity

Egy valamire való kert elengedhetetlen része a napernyő, amire leginkább a nyári kánikulában lehet szükségünk. Egy stílusos, jó árnyékolóképességgel rendelkező napernyő alatt – egy-egy pohár limonádé vagy fröccs társaságában – pedig akár órákig pihenhetünk a szabadban.

Ha valami ilyennel szeretnénk feldobni az előttünk álló nyári szezont, akkor tökéletes választás lehet számunkra a Jardinico Marbella napernyője, amely 3x3 méteres nagyságával még arra is alkalmas, hogy rajtunk kívül barátainkat is bőven megóvja a naptól, ha egy délutáni kerti partit rendeznénk. Az oldalkaros napernyő nemcsak egyszerűen árnyékot vet, de komplett táncot jár a napsugarak körül.

Egy biztos: a Marbella Plust – mely az előző évi modell továbbfejlesztett változata – még azok is szeretni fogják, akik alapvetően nem vágynak hasonló kerti bútorra.

Kettő az egyben

Amara

Egy kerti kisasztal – bár apróságnak tűnik, de annál nagyobbat tud dobni egy kert vagy terasz hangulatán. Az AMARA Outdoors fantázianevet viselő terméke már önmagában jól néz ki, de egy növénnyel vagy szoborral csak még stílusosabbá tehetjük vele teraszunkat. Az asztal erős kötélrészletekkel rendelkezik, belsejében ráadásul még virágot is ültethetünk, a levehető akácfa tetőnek köszönhetően pedig cserepet is varázsolhatunk belőle.

A kényelem mindenek előtt!

MaxCity

Talán abban mind egyetértünk, hogy álmaink teraszát nem fehér műanyagszékekkel képzeljük el: nemcsak, hogy nem szépek, de általában kényelmetlenek is, ezért a nyári hétvégékre rendezett családi összejövetelek is a kellőnél hamarabb érhetnek véget.

Szerencsére van megoldás: a Reno ülőgarnitúra-szett garantáltan a teraszon tartja a vendégeket.

Ráadásul a három verzióban elérhető összeállításból biztosan megtaláljuk az otthonunkhoz legjobban passzoló darabot, ami hosszú éveken át ékesíti majd teraszunkat vagy épp kertünket.

Az igényes és strapabíró alumíniumváz mellett a Sunbrella párnák is hozzájárulnak a kényelemhez: a gyártás során színes festékpigmentekkel itatják át a pamut szálakat, majd egy folyékony akril bevonattal vonják be a szövetet. A speciális eljárás a szálak belsejébe zárja a színt, így az anyag nem fakul, UV és vízálló lesz.

Jól hangzik, nem?

A hangulatcsináló

MaxCity

Ha kerti parti, akkor grillezés. Pláne, ha még értünk is hozzá, és nem égetjük oda a jobbnál jobb ételeket. A vendégek pedig garantáltan elájulnak majd a Masterbuilt Gravity Series™ 800 Digitális faszéntüzelésű készülékétől.

Ez a grillsütő tényleg mindent tud. Ráadásul egy extra sima felületű felső rostéllyal került forgalomba, hogy még változatosabb ételeket készíthessünk.

Egyetlen gombnyomással szabályozhatjuk a faszéntartályból a sütőtérbe áramló forró levegő mennyiségét is, a digitális vezérlés pedig páratlanul pontos hőmérsékletszabályozást tesz lehetővé. Füstöléstől a grillezésig bármit megcsinálhatunk vele: a készülék 15 perc alatt eléri a pirításhoz tökéletes 370 °C fokot – a lassú tűzön való, hosszi ideig tartó ételkészítés sem kihívás.

Egy grillsütő a kertek ékköve lehet – feltéve, ha nem dísznek használjuk.

Nem csak világítás

Amara

Erre a lámpára biztosan mindenki odakapja a fejét! A Kartell Kabuki padlólámpafeltűnő, elegáns, de mégsem túlzás. A hőre lágyuló polimerből készült kültéri padlólámpa egészen egyedi keresztcsíkos mintával rendelkezik.

Egy ilyen darabot biztos nem a kert sarkába kell rakni.

Cikkünk megjelenését a MaxCity támogatta.