Indiana Jones
Lucasfilm

4 film, ami alaposan leszerepelt a mozipénztáraknál 2023-ban

A 2023-as év tele volt jobbnál jobb filmekkel, azonban akadtak olyan produkciók is, amelyek csúfosan leszerepeltek. Az alábbi cikkben 4 ilyen mozit sorolunk fel.

Indiana Jones és a sors tárcsája

Indiana Jones and the Dial of Destiny in theaters June 30. Harrison Ford returns as the legendary hero archaeologist in the highly ...

Indiana Jones and the Dial of Destiny | Official Trailer

Az ötödik Indiana Jones-filmet már sok-sok éve igyekeztek tető alá hozni, a mozit eredetileg Steven Spielberg jegyezte volna, végül azonban James Mangold készítette el.

A rajongók között heves vita bontakozott ki, mivel sokan nagyon szeretik az ötödik Indi-mozit, míg egyesek ki nem állhatják a filmet.

Az viszont tény, hogy a produkció nem hozta azt bevételi szintet, amit elvártak tőle: a 300 millió dolláros költség mellett ugyanis csupán 383 milliót hozott vissza, ami a blockbusterek világában kifejezetten rossz eredménynek számít.

Ez is érdekelhet: 5 kihagyhatatlan film, ami januárban érkezik az HBO Maxra

Marvelek

This fall, The Marvels take flight. Carol Danvers aka Captain Marvel has reclaimed her identity from the tyrannical Kree and taken ...

Marvel Studios' The Marvels | Official Trailer

Négy-öt évvel ezelőtt, ha kijött egy Marvel-mozi, akkor az óriásbevétel túlzás nélkül garantálható volt, a Végjáték óta viszont más szelek fújnak a stúdió háza táján.

Az azóta megjelent filmek jóval szerényebben teljesítenek, mint a korábbiak, azonban egyik produkció sem bukott akkorát, mint a 2023-ban debütált Marvelek, ami lényegében a Marvel kapitány második része.

A 220 milliós költségvetésű film ugyanis mindössze 200 milliót termelt, azaz 20 milliós mínuszba kerültek, amiben a marketingköltségek még nincsenek is benne.

Feláldozh4tók

EXPEND4BLES – Only In Theaters September 22. Starring Jason Statham, Curtis “50 Cent” Jackson, Megan Fox, Dolph ...

EXPEND4BLES (2023) Official Trailer - Jason Statham, 50 Cent, Megan Fox, Dolph Lundgren

A Sylvester Stallone vezette All-Star csapat már a negyedik mozira állt össze, azonban ennek a projektnek nem lett jó vége.

A 100 millió dollárból készült film ugyanis 51 milliót hozott vissza, ami a produkciót készítő cég számára nemhogy bukást, hanem egy potenciális csődközeli állapotot jelenthet, ugyanis a Lionsgate közel sincs olyan anyagi helyzetben, mint például a Disney.

Az mondjuk nem világos, hogy a stúdió miért szánt ennyi pénzt erre a filmre, amikor a harmadik rész sem szerepelt túlságosan fényesen.

Dzsungelhajsza

Freelance - Only in theaters October 27, 2023. Starring John Cena, Alison Brie, Juan Pablo Raba, and Christian Slater.

Freelance (2023) Official Trailer - John Cena, Alison Brie, Juan Pablo Raba, Christian Slater

A Pierre Morel által rendezett film minden tekintetben katasztrofális eredményt hozott, ugyanis a John Cena által fémjelzett kalandfilm mindössze 5,4-es értékelést kapott az IMDB-n.

Ez azonban csak a kisebbik probléma, mivel az anyagi oldal sem lett jobb, a 40 milliós büdzséből ugyanis a Dzsungelhajsza csak 9 milliót hozott vissza.

Forrás: ITT