Az éghajlatváltozásról szóló beszélgetések nyomasztóak és szorongást keltőek lehetnek, ezért a kérdés filmekben való kezelése segíthet a szélesebb közönség elérésében és a tudatosság növelésében olyan személyek körében is, akiket egyébként nem érdekelne a téma. Összegyűjtöttünk 5 katasztrófafilmet, illetve dokumentumfilmeket, amelyek remekül bemutatják a klímaváltozást és bolygónk esetleges jövőjét.

Ne nézz fel!

Valós események alapján, amelyek nem történtek meg – még. A Ne nézz fel! december 24-től látható a Netflix műsorán. A NE ...

NE NÉZZ FEL! | Hivatalos előzetes | Netflix

Az első helyen a Leonardo DiCarpio főszereplésével készült Ne nézz fel! áll. A rekordot döntő Netflix-film egy professzor és fiatalabb diákja (Jennifer Lawrance) történetét meséli el, akik felfedeznek egy közeledő üstököst, amely biztosan eléri a Földet, és valószínűleg elpusztítja azt. Együtt kell meggyőzniük a kormányt, valamint a közvéleményt a fenyegetésről és annak az emberiségre gyakorolt katasztrofális következményeiről. A feladat azonban nehezebb, mint gondolnák, ugyanis senki sem veszi őket komolyan. A csapat küzd, hogy áttörjön a közösségi média őrületén, a politikai tétlenségen és a médiafigyelem hanyagságán. A bolygóhoz közeledő üstökös ugyanis a klímaváltozás és annak katasztrofális hatásainak ambivalens metaforája. A film arra is emlékeztet, hogy a politikusok nyilvánvalóan nem tesznek eleget, és ha nem cselekszenek gyorsan, akkor túl késő lesz megmenteni a bolygónkat.

Ez is érdekelhet: 7 film, ami akár a következő utazásod inspirációja is lehet

Amikor megállt a Föld

The original trailer in high definition of The Day the Earth Stood Still directed by Scott Derrickson. Starring Keanu Reeves, Jennifer ...

The Day the Earth Stood Still (2008) Original Trailer [FHD]

A következő a listánkon az 1951-es klasszikus sci-fi remake-je, az Amikor megállt a Föld, amely egy emberhez hasonló idegen látogatóról és óriásrobotjáról szól, akik a Földön landolnak. Az idegen Klaatu (Keanu Reeves) néven azonosítja magát, és állítása szerint azért jött, hogy megmentse a bolygót. De mindezt miképp akarja elérni? A férfi ki akarja irtani az embereket a Földről, környezetszennyező tevékenységeik, illetve az éghajlatváltozás miatt. A történet nagyszerűen világít rá az emberiség által okozott károka, miközben sürgető figyelmeztetést ad, hogy mit tartogat számunkra a jövő.

2040

From #DamonGameau, the director of That Sugar Film, comes #2040film. An aspirational journey to discover what the future could ...

2040 - Official Trailer

Ha valami kevésbé komor alkotást keresel, akkor a 2040 egy üdítő választás. Ahelyett, hogy a problémák sürgősségére összpontosítana, a megoldásközpontú dokumentumfilm egy ausztrál apuka történetét mutatja be, aki elképzeli, milyen lehet négyéves kislánya élete a jövőben. A film nagy részét annak szenteli, hogy rávilágítson a technológiai áttörésekre és a kreatív alternatívákra az éghajlatváltozás kihívásainak kezelésére.

Holnapután

Release Date: May 28, 2004 As Paleoclimatologist named Jack Hall (Dennis Quaid) was in Antartica, he discovers that a huge ice ...

The Day After Tomorrow - Official® Trailer [HD]

Egy olyan érzékeny időszakban, amikor a világ több természeti és ember okozta katasztrófán megy keresztül, mi lehetne ijesztőbb és borzongatóbb, mint a Holnapután című film? Bár a tudósok azt állítják, hogy a moziban kibontakozó eseménysorozat távol áll az igazságtól, senkinek sem ártunk, ha szabadon engedjük a fantáziánkat ezzel a Dennis Quaid és Jake Gyllenhaal főszereplésével készült kasszasikerrel. A mozi különleges effektjei a 2000-es évek elején készültek, ennek ellenére még most sem tűnnek teljesen idejét múltnak. A film egyébként a globális felmelegedés hatására bekövetkező új eljegesedésről szól.

Olvasd el ezt is! A sikeren túl: öt film, ami megváltoztatta a filmipart

Özönvíz előtt

Leonardo DiCaprio Fisher Stevens-szel közreműködve dokumentumfilmet készített a klímaváltozás problémájáról. Milyen ...

Özönvíz előtt - szinkronos előzetes

Az egyik legjobb éghajlatváltozási film az Özönvíz előtt, amely Leonardo DiCaprio és az Earth Alliance társalapítója, valamint a National Geographic együttműködésében készült. A dokumentumfilm a világ minden tájára elkalauzolja a nézőket, és megható beszámolókkal mutatja be, hogy az erdőirtás, a tengerszint emelkedése és más emberi tevékenységek miképp hatnak bolygónkra és az éghajlatváltozásra. A dokumentumfilm felszólítja a világ vezetőit, hogy harcoljanak egy fenntarthatóbb jövőért, és olyan megoldásokat mutat be a nézőknek, amelyeket saját életükben is megvalósíthatnak.