Nem kevesebb, mint 160 millió dollárt, azaz több mint 46 és félmilliárd forintot kell fizetnie annak, aki meg szeretné kaparintani az Egyesült Államok legdrágább rezidenciáját. A milliárdosokat is könnyekre fakasztó luxusotthon Los Angelesben található.

A Firenze Villát 2021. január 26-án bocsátják árverésre. A 2662 négyzetméteres ház Beverly Hills legexkluzívabb részén, a Beverly Parkban épült fel egy 10 holdas, hozzávetőlegesen 40 ezer 468 négyzetméteres telken. Ha ennek a méretét nézzük, a birtokot közel 1 millió 150 ezer forint/négyzetméter-áron értékesítik, ami mára mondhatni átlag négyzetméter-árrá vált hazánkban a budapesti ingatlanok esetében.

A villa jelenleg nem csak Amerika legdrágább otthona, de a legértékesebb ház, amelyet valaha árverésre bocsátottak az országban. A Beverly Hills-i „Rózsadomb" Los Angeles legkiváltságosabb környéke, mind az északi, mind a déli bejáratánál óriási kapuk és őrök védik. Még a területen belül is kapuk választanak el bizonyos részeket, valamint minden egyes rezidenciát. Némelyiknek privát őrszolgálata is van. Ezen a környéken él Denzel Washington, Sylvester Stallone, Mark Wahlberg, és a vörös szőnyeg több sztárja, valamint jó néhány üzleti mágnás is.

A hatalmas ablakokkal ékeskedő Firenze Villában összesen 13 hálószoba, 17 nagy és 8 kisebb fürdőszoba található, a legnagyobb közösségi tér hangulatáról egy óvilági kandalló gondoskodik, a kazettás mennyezet és a hatalmas boltíves átjárók pedig egy kastély enteriőrét idézik.

A gyönyörűen parkosított kör alakú feljárót negyven darab, több mint 12 méteres, Kanári-szigeteki pálmafa veszi körül, középen pedig egy szökőkút helyezkedik el. A ház mentén 30 parkolóhely található. Ha belépünk a villába, egy hatalmas előtér tárul elénk, majd onnan egy 1858 négyzetméteres formális nappaliba jutunk.

A birtokon a villán kívül helyet kapott még egy két emeletes vendégház, egy óriási medencés pavilon és egy medenceház, valamint egy teniszpálya. Egy sétáló/kocogóösvényt is kialakítottak a birtokhatár mentén, az egyéb kültéri szórakozáshoz pedig több kertrész és számos veranda biztosít helyet. A birtok bájosságát a füves pázsit, a különböző vízi létesítmények és a rózsakertek teszik teljessé.

Amerika legdrágább ingatlanát a Concierge Auctions aukciósház bocsátja árverésre a Hilton & Hyland ingatlanügynökség tulajdonosainak, Rick Hiltonnak és Jeff Hylandnek a közreműködésével.

via TopTenRealEstateDeals.com