A távolról elhagyatottnak tűnő ingatlant hosszú ideje abszurd legendák övezik. Egy youtuber megtette helyettünk is a nem túl kényelmes utat.

Mi is beszámoltunk az Izland déli partjainál fekvő Vestmannaeyjar szigetcsoport legészakibb, Elliðaey szigetéről, ahol minden bizonnyal a világ legmagányosabb háza található.

Az ingatlan régóta foglalkoztatja az embereket, és hosszú ideje különböző elméletek és pletykák keringenek a történetéről. Pláne, hogy a sziget az 1930-as évek óta lakatlan.

Kitaláltak már mindent: egy különc üzletember építette egy zombi-apokalipszis esetére. Más pletyka szerint egy vallási fanatikus tulajdonát képezi. De még az is felmerült, hogy Björk izlandi énekesnő a sziget nyaralójának tulajdonosa, és éppen tárgyalásokat folytat a hatóságokkal a sziget megvásárlásáról – sőt, mások szerint maga az izlandi kormány ajándékozta neki.

Az újra előkerült téma miatt egy youtuber megtette a gyötrelmes és hosszadalmas hajóutat, és szemügyre vette a házikót.

Ryan Trahan nem jutott el könnyedén a szigetre: először a szárazföldön indul útnak taxival, hogy eljusson a komphoz, amely a Vestmannaeyjar szigetcsoport egyik szigetén teszi ki, ahol ismét átszállt egy másik hajóra, hogy végül megérkezzen Elliðaey szigetéhez, és eltöltsön ott 24 órát.

www.youtube.com

Overnight in the World's Loneliest House

Ugyan rengeteg feljegyzés azt állítja, hogy a ház elhagyatott, de elnézve Trahan videóját, ez nem egészen így van:

egy teljes éléskamrát, egy modern, működő konyhát és fürdőszobát, valamint elektronikus berendezéseket és tűzoltó készüléket is láthatunk.

A világ legmagányosabb házának pedig a legvalószínűbb története: a 18. században egy maroknyi család élt a szigeten, de ők a már említett 1930-as években a szárazföldre költöztek. A szigeten juhok, puffinok és fókák is élnek, valamint néhány madártudós, akik a házat használják a kutatásaikhoz. De itt sem biztos semmi: egy másik elmélet szerint a házat az 1950-es években építették, ami vadászházként funkcionált, és még a mai napig használják.(Matador Network)