legmagányosabb ház izland
A távolról elhagyatottnak tűnő ingatlant hosszú ideje abszurd legendák övezik. Egy youtuber megtette helyettünk is a nem túl kényelmes utat.

Mi is beszámoltunk az Izland déli partjainál fekvő Vestmannaeyjar szigetcsoport legészakibb, Elliðaey szigetéről, ahol minden bizonnyal a világ legmagányosabb háza található.

Az ingatlan régóta foglalkoztatja az embereket, és hosszú ideje különböző elméletek és pletykák keringenek a történetéről. Pláne, hogy a sziget az 1930-as évek óta lakatlan.

Kitaláltak már mindent: egy különc üzletember építette egy zombi-apokalipszis esetére. Más pletyka szerint egy vallási fanatikus tulajdonát képezi. De még az is felmerült, hogy Björk izlandi énekesnő a sziget nyaralójának tulajdonosa, és éppen tárgyalásokat folytat a hatóságokkal a sziget megvásárlásáról – sőt, mások szerint maga az izlandi kormány ajándékozta neki.

Az újra előkerült téma miatt egy youtuber megtette a gyötrelmes és hosszadalmas hajóutat, és szemügyre vette a házikót.

Ryan Trahan nem jutott el könnyedén a szigetre: először a szárazföldön indul útnak taxival, hogy eljusson a komphoz, amely a Vestmannaeyjar szigetcsoport egyik szigetén teszi ki, ahol ismét átszállt egy másik hajóra, hogy végül megérkezzen Elliðaey szigetéhez, és eltöltsön ott 24 órát.

Ugyan rengeteg feljegyzés azt állítja, hogy a ház elhagyatott, de elnézve Trahan videóját, ez nem egészen így van:

egy teljes éléskamrát, egy modern, működő konyhát és fürdőszobát, valamint elektronikus berendezéseket és tűzoltó készüléket is láthatunk.

A világ legmagányosabb házának pedig a legvalószínűbb története: a 18. században egy maroknyi család élt a szigeten, de ők a már említett 1930-as években a szárazföldre költöztek. A szigeten juhok, puffinok és fókák is élnek, valamint néhány madártudós, akik a házat használják a kutatásaikhoz. De itt sem biztos semmi: egy másik elmélet szerint a házat az 1950-es években építették, ami vadászházként funkcionált, és még a mai napig használják.(Matador Network)


A figyelmetekbe ajánljuk