Ed Sheeran.
Getty Images

7 világsztár, akinek alig győzzük kivárni a 2024-es budapesti koncertjét

A 2024-es koncertszezon már most rendkívül izgalmasnak és sokszínűnek ígérkezik, a magyar fővárosba ugyanis több világsztár is fellép majd. Izgulgatnak az opera-, a klasszikusrock- és a poprajongók is, hiszen minden műfaj képviselteti magát. Mutatjuk a kedvenceinket.

James Blunt (2024.03.05. – MVM Dome)

The official music video for James Blunt - You're Beautiful remastered in 4K Taken from the debut album 'Back To Bedlam' ...

James Blunt - You're Beautiful (Official Music Video) [4K]

A brit énekes, James Blunt története enyhén szólva sem nevezhető megszokottnak. A művész ugyan már gyerekkorában is több hangszeren játszott, de a zenészkarrier helyett inkább katonának állt.

Ez a döntés egy külső szemlélőnek ugyan meglepő lehet, de Blunt rokonainak biztosan nem volt az, hiszen a zenész családjában 995 óta minden férfi szolgált a seregben.

Blunt azonban a leszerelése után főállású zenésszé vát, és olyan dalokkal örvendeztette meg a közönséget, mint a You’re Beautiful vagy a 1973.

Az előbb felsorolt slágerek pedig minden bizonnyal a márciusi koncertjein is felcsendülnek majd.

Depeche Mode (2024. március 26. – MVM Dome)

Depeche Mode - "Enjoy The Silence" (Official Video) directed by Anton Corbijn Original song from the 'Violator' album (Sire/Mute ...

Depeche Mode - Enjoy The Silence (Official Video)

A Depeche Mode esetében a „tegnap jártak itt” kifejezés csak egy nagyon enyhe túlzásnak, ugyanis a zenekar legutoljára 2023-ban adott koncertet a Puskás Arénában, azonban már a fellépés előtt tudni lehetett, hogy 2024-ben ismét visszatérnek.

A „duplázás” egyáltalán nem számít meglepő dolognak, ugyanis a hazai Depeche-fanok híresen sokan vannak, és rendkívül lelkesek, azaz garantáltan jó hangulatra lehet majd számítani az MVM Dome-ban.

Ez is érdekelhet: A John Lennon-dal, ami megríkatta Ringo Starrt

Thirty Seconds to Mars (2024. május 16. – MVM Dome)

Jared Leto just became the first person to reach the top of the outside of the Empire State Building! Immediately after, he headed ...

Jared Leto makes historic climb to top of Empire State Building

A Thirty Seconds to Mars frontembere, Jared Leto már igen jól ismerheti Budapestet, ugyanis a zenekarával rengetegszer koncertezett már itt, de emellett hónapokig a magyar fővárosban élt, amikor a Szárnyas Fejvadász 2049-en dolgozott.

Leto és testvére, Shannon májusban azonban egy olyan helyszínen fognak játszani, ami biztosan vadiúj nekik, ugyanis az alig 2 éve átadott MVM Dome-ban rendezik majd a bulit.

Apropó koncert: érdemes megemlíteni, hogy Leto a legújabb koncertsorozatot úgy jelentette be, hogy konkrétan felmászott az Empire State Buildingre.

Sting (2024.05.31. – Papp László Budapest Sportaréna)

REMASTERED IN HD! Music video by Sting performing Englishman In New York. (C) 1987 A&M Records #Sting ...

Sting - Englishman In New York

A brit legenda gyakorlatilag megszámlálhatatlanul sokszor koncertezett már nálunk, legutóbb 2022-ben járt Magyarországon.

A The Police korábbi frontembere az elmúlt évtizedek során fellépett már a százezreket vonzó Kapcsolat Koncerten, illetve a Hősök terén is.

2024 májusában pedig ismét beveszi a Papp László Budapest Sportarénát, ahol remélhetőleg az Englishman In New York, a Shape Of My Heart, illetve a Fragile című dalait is előadja majd.

Coldplay (2024. június 16.; 18.;19. – Puskás Aréna)

Coldplay - Hymn For The Weekend is taken from the album A Head Full of Dreams released in 2015 Subscribe for more content ...

Coldplay - Hymn For The Weekend (Official Video)

A Coldplay legutóbb 2008-ban koncertezett Budapesten.

A visszatérés azonban igen impozánsra sikeredett, Chris Martinék ugyanis –az új Puskás Aréna történetében először – három teltháznyi jegyet adtak el.

Sokak szerint a Coldplay koncertjeinek látványvilága a világ élvonalához tartozik, ezt azonban sajnos csak azok tudják majd megcsodálni, akik hamar reagáltak, a jegyek ugyanis rendkívül gyorsan elfogytak.

Ed Sheeran (2024.07.20. – Puskás Aréna)

The official music video for Ed Sheeran - Perfect Subtract, the new album, out 05.05.2023. Pre-order: https://es.lnk.to/subtract ...

Ed Sheeran - Perfect (Official Music Video)

Aki egy kicsit is figyelte a zeneipart az elmúlt években, jól tudja, hogy 2019-ben kevesebb nagyobb durranás volt Ed Sheeran Sziget-koncertjénél.

A fellépést a fesztivál szervezői közel egy évvel a buli előtt jelentették be, a koncerten pedig – kis túlzással – egy gombostűt nem lehetett elejteni, annyian voltak kíváncsiak a brit slágergyárosra.

Sheerannek ez volt az első, és mindeddig utolsó teljes estés koncertje a magyar fővárosban, júliusban azonban minden bizonnyal kettőre nő ez a szám, az énekes ugyanis a Puskás Arénában adja elő a klasszikus slágereit, illetve az Autumn Variations című új albumának dalait.

Andrea Bocelli (2024. november 23. – MVM Dome)

Andrea Bocelli and Sarah Brightman: Time To Say Goodbye (HD) Live From Teatro Del Silenzio, Italy / 2007 Watch the Music for ...

Andrea Bocelli, Sarah Brightman - Time To Say Goodbye (HD)

Az olasz művészt sokan a világ legszebb hangú énekeseként tartják számon, gyakorlatilag bárhová megy a világon, teltházak fogadják mindenütt.

A Time To Say Goodbye előadója 2019 után ismét Budapestre látogat, ahol minden bizonnyal elbűvöli majd a magyar közönséget.