Ed Sheeran.
Getty Images

7 világsztár, akinek alig győzzük kivárni a 2024-es budapesti koncertjét

A 2024-es koncertszezon már most rendkívül izgalmasnak és sokszínűnek ígérkezik, a magyar fővárosba ugyanis több világsztár is fellép majd. Izgulgatnak az opera-, a klasszikusrock- és a poprajongók is, hiszen minden műfaj képviselteti magát. Mutatjuk a kedvenceinket.


James Blunt (2024.03.05. – MVM Dome)

A brit énekes, James Blunt története enyhén szólva sem nevezhető megszokottnak. A művész ugyan már gyerekkorában is több hangszeren játszott, de a zenészkarrier helyett inkább katonának állt.

Ez a döntés egy külső szemlélőnek ugyan meglepő lehet, de Blunt rokonainak biztosan nem volt az, hiszen a zenész családjában 995 óta minden férfi szolgált a seregben.

Blunt azonban a leszerelése után főállású zenésszé vát, és olyan dalokkal örvendeztette meg a közönséget, mint a You’re Beautiful vagy a 1973.

Az előbb felsorolt slágerek pedig minden bizonnyal a márciusi koncertjein is felcsendülnek majd.

Depeche Mode (2024. március 26. – MVM Dome)

A Depeche Mode esetében a „tegnap jártak itt” kifejezés csak egy nagyon enyhe túlzásnak, ugyanis a zenekar legutoljára 2023-ban adott koncertet a Puskás Arénában, azonban már a fellépés előtt tudni lehetett, hogy 2024-ben ismét visszatérnek.

A „duplázás” egyáltalán nem számít meglepő dolognak, ugyanis a hazai Depeche-fanok híresen sokan vannak, és rendkívül lelkesek, azaz garantáltan jó hangulatra lehet majd számítani az MVM Dome-ban.

Ez is érdekelhet: A John Lennon-dal, ami megríkatta Ringo Starrt

Thirty Seconds to Mars (2024. május 16. – MVM Dome)

A Thirty Seconds to Mars frontembere, Jared Leto már igen jól ismerheti Budapestet, ugyanis a zenekarával rengetegszer koncertezett már itt, de emellett hónapokig a magyar fővárosban élt, amikor a Szárnyas Fejvadász 2049-en dolgozott.

Leto és testvére, Shannon májusban azonban egy olyan helyszínen fognak játszani, ami biztosan vadiúj nekik, ugyanis az alig 2 éve átadott MVM Dome-ban rendezik majd a bulit.

Apropó koncert: érdemes megemlíteni, hogy Leto a legújabb koncertsorozatot úgy jelentette be, hogy konkrétan felmászott az Empire State Buildingre.

Sting (2024.05.31. – Papp László Budapest Sportaréna)

A brit legenda gyakorlatilag megszámlálhatatlanul sokszor koncertezett már nálunk, legutóbb 2022-ben járt Magyarországon.

A The Police korábbi frontembere az elmúlt évtizedek során fellépett már a százezreket vonzó Kapcsolat Koncerten, illetve a Hősök terén is.

2024 májusában pedig ismét beveszi a Papp László Budapest Sportarénát, ahol remélhetőleg az Englishman In New York, a Shape Of My Heart, illetve a Fragile című dalait is előadja majd.

Coldplay (2024. június 16.; 18.;19. – Puskás Aréna)

A Coldplay legutóbb 2008-ban koncertezett Budapesten.

A visszatérés azonban igen impozánsra sikeredett, Chris Martinék ugyanis –az új Puskás Aréna történetében először – három teltháznyi jegyet adtak el.

Sokak szerint a Coldplay koncertjeinek látványvilága a világ élvonalához tartozik, ezt azonban sajnos csak azok tudják majd megcsodálni, akik hamar reagáltak, a jegyek ugyanis rendkívül gyorsan elfogytak.

Ed Sheeran (2024.07.20. – Puskás Aréna)

Aki egy kicsit is figyelte a zeneipart az elmúlt években, jól tudja, hogy 2019-ben kevesebb nagyobb durranás volt Ed Sheeran Sziget-koncertjénél.

A fellépést a fesztivál szervezői közel egy évvel a buli előtt jelentették be, a koncerten pedig – kis túlzással – egy gombostűt nem lehetett elejteni, annyian voltak kíváncsiak a brit slágergyárosra.

Sheerannek ez volt az első, és mindeddig utolsó teljes estés koncertje a magyar fővárosban, júliusban azonban minden bizonnyal kettőre nő ez a szám, az énekes ugyanis a Puskás Arénában adja elő a klasszikus slágereit, illetve az Autumn Variations című új albumának dalait.

Andrea Bocelli (2024. november 23. – MVM Dome)

Az olasz művészt sokan a világ legszebb hangú énekeseként tartják számon, gyakorlatilag bárhová megy a világon, teltházak fogadják mindenütt.

A Time To Say Goodbye előadója 2019 után ismét Budapestre látogat, ahol minden bizonnyal elbűvöli majd a magyar közönséget.

A figyelmetekbe ajánljuk