Valós halál
Netflix

6 sorozat, ami minden Black Mirror-rajongót a képernyő elé szegez!

Kis túlzással a Black Mirror vadiúj évadáról szól most minden, a legtöbb rajongó pedig szinte azonnal végigpörgette a nemrég megjelent epizódokat. Amennyiben te is közéjük tartozol, és most égető hiányérzeted van, ne aggódj, van megoldás! Az alábbi cikkben 6 olyan sorozatot gyűjtöttünk össze, ami garantáltan a képernyő elé szegez, ha imádod a Black Mirrort!

Love Death & Robots

Sentient dairy products, werewolf soldiers, robots gone wild, garbage monsters, cyborg bounty hunters, alien spiders and ...

LOVE DEATH + ROBOTS | Official Trailer | Netflix

A Love Death & Robots minden epizódja egy-egy rövid animációs történetet mutat be, ráadásul a sorozat alkotói nemcsak egy, hanem több filmes műfajt is érintenek. A széria során nemcsak az előbb említett stílusok, hanem a rendezők is váltakoznak, ezáltal – a Black Mirrorhoz hasonlóan – minden epizódnak van egy sajátos, egyedi hangvétele.

Ugyan a képi világ, a hangulat, és a felépítés terén a két széria közt számos hasonlóságot lehet felfedezni, azonban a központi téma mégis más: a Love Death & Robots ugyanis sokkal inkább a jelen kérdéseire és problémáira fókuszál, míg a Black Mirror elsősorban az emberiség jövőjének sötét tükrét tárja elénk.

Valós halál

In the future, human minds are digitized and downloaded from body to body. Last night, the wealthiest man on Earth, Laurens ...

Altered Carbon | Teaser [HD] | Netflix

A Netflix sorozata egy érdekes, mégis hátborzongató jövőképet tár elénk, amelyben az emberek tudatát már digitalizálták, és a lelkeket probléma nélkül fel lehet tölteni különböző testekbe.

Ebben az erőszakkal és konfliktussal teli 23. században kell valahogy boldogulnia a sztori főhősének Takeshi Kovacsnak, aki az új világrend ellen küzdő lázadócsoport egyik tagja volt, de a csapat szétverése után fogságba esett, ám egy gyilkossági ügy megoldásáért cserébe kapott egy második esélyt.

Azonban ahogy halad előre a történet, Kovacs fokozatosan visszanyeri a memóriáját, és szembesül a múltjával.

Ez is érdekelhet: 4 júniusban érkező Netflix-sorozat, amit kár lenne kihagyni!

3%

A world divided into progress and devastation. The link between the two sides - Offshore and Inland - is a rigorous and ...

3% | Official Trailer [HD] | Netflix

A 3% című brazil sorozat egy totalitárius kormány uralkodása idején játszódik, amelyben a 20 éveseknek egyetlen esélyük van arra, hogy megmeneküljenek a szegénység elől, és egy paradicsomi szigeten éljenek a gazdagok és boldogok között.

Ehhez azonban végig kell menniük a „Folyamat" nevű tesztsorozaton, amelynek célja, hogy felmérjék a jelölt értékeit.

A tesztek az egyszerű interjútól kezdve, a hamisított bűnügyi helyszínek megoldásán át, a gáz okozta hallucinációk megfejtéséig terjednek.

A mániákus

MANIAC tells the stories of Annie Landsberg (Emma Stone) and Owen Milgrim (Jonah Hill), two strangers drawn to the late stages ...

Maniac | Official Trailer | Netflix

Az Emma Stone és Jonah Hill nevével fémjelzett széria Annie Landsberg és Owen Milgrim történetét mutatja be, akik részt vesznek egy gyógyszeripari kísérletben.

A tudósok azt állítják, hogy ez az új készítmény lényegében bármilyen mentális problémát képes leküzdeni, a két főszereplő pedig belemegy a játékba.

A kísérlet hatásai egy idő után felszínre törnek, és komoly hatással vannak a tesztalanyok viselkedésére és döntéshozatali képességeire.

A program azonban kudarcot vall, Landsberg és Milgrim is maradandó agykárosodást szenvednek: Owen skizofréniával küzd, Annie pedig céltalanul éli az életét. Egy azonban közös bennünk: sehogy sem találják a helyüket a világban és a társadalomban.

Átutazók

Many centuries into the future, the Earth's population has dwindled to almost nothing -- but the survivors have discovered the key ...

Travelers | Official Trailer [HD] | Netflix

Ez a nagysikerű széria egy olyan csapatot mutat be, akik képesek a tudatukat a jövőből visszaküldeni a jelenbe, hogy megakadályozzák az emberiség kihalását.

Van azonban segítségük is, ugyanis a küldetésüket a jövő idővonalát figyelő mesterséges intelligencia egyengeti.

A távolról érkezett embereknek azonban meg kell tanulniuk kiigazodni a 21. század nehézségein, ami közel sem olyan könnyű, mint azt elsőre gondolták, sőt ez a probléma akkora gondot okoz, hogy a legfőbb küldetést is veszélybe sodorhatja!

Alice Határországban

Get ready for heart-pounding thrills on a Hollywood scale! The Netflix Original Series "Alice in Borderland" starts December 10th, ...

Alice in Borderland | Official Trailer | Netflix

Ez a Squid Game-szerű japán Netflix-sorozat egy videojáték-rajongó és két barátjának történetét követi végig, akik rejtélyes módon egy párhuzamos Tokióban találják magukat, ahol a túlélés érdekében különböző játékokat kell játszaniuk.

Ezek azonban nem hétköznapi játékok, hanem szó szerint vérre mennek, hiszen a megmérettetések fordulói az ellenfél haláláig tartanak.

A végén pedig csak az térhet vissza a hétköznapi életébe, aki megnyeri az utolsó kört, és életben marad. A széria azért is számít rendkívül különlegesnek, mert egy brutális játékot tár elénk, ami egy nagy adag társadalomkritikával is nyakon van öntve.

Forrás: Collider