Az új verzióval 3,5 másodperc alatt elérhetjük a 100 km/h-s sebességet – de számos egyéb különlegességet is tartogat a nemsokára piacra kerülő darab.

Following the launch of the new Aston Martin DB12 last year, it's now the turn of the Vantage to benefit from Lawrence Stroll's ...

New Aston Martin Vantage – V8 coupe eyes Porsche 911 Turbo | evo UNWRAPPED

Az Aston Martin Vantage hetvennégy éves története során mindig is különleges helyet foglalt el a brit márka kínálatában: a névadási gyakorlat szerint rendre egy meglévő modell sportos változatát jelölte.

A nagy teljesítményű, sofőrközpontú járgány igazi státuszszimbólumnak számít az autórajongók körében.

A Vantage jelenlegi generációját 2017-ben mutatták be a nagyközönségnek és 2018 óta van a piacon – itt volt az ideje tehát egy ráncfelvarrásnak, írja a Robb Report.

A négyliteres, biturbós V8-as motor immáron 656 lóerő leadására képes, ami harmincszázalékos növekedést jelent az előző változathoz képest. A 100 km/h-s sebességet 3,5 másodperc alatt érhetjük el vele, ami szintén komoly javulásnak számít az eddigi 3,7 másodperchez viszonyítva.

Az új verzió akár a 325 km/h-s végsebességet is elérheti, szemben a 2018-as változat 305 km/h-s maximumával.

Ez is tetszeni fog! Aston Martinról álmodott, és valósággá vált – interjú Gablini Gáborral

Az új Vantage a címlapokra kerül majd az autó erejében és forgatónyomatékában elért növekedés miatt

– fogalmazott a hivatalos közleményben Roberto Fedeli, az Aston Martin technikai vezetője.

Ami a stílust illeti, a brit márka kreatív főnöke, Marek Reichman úgy fogalmazott, igyekeztek merészebb külsőt adni az új változatnak. A jellegzetes első hűtőrács felülete például harmincnyolc százalékkal lett nagyobb, így az átáramló levegő mennyisége is jelentősen nőtt. Az új változat 30 milliméterrel szélesebb elődjénél, ezzel is aláhúzva az agresszívebb megjelenést. A 21 colos felniken Michelin Pilot Sport S 5 abroncsok feszülnek majd.

Az utastér is ráncfelvarráson esett át, az ergonomikus székeket elegáns, Bridge of Weir márkájú bőrhuzat borítja. Sok technikai megoldást a DB12-ből vették át a tervezők, így például a 10.25 colos, érintőképernyős kijelzőt.

A szerencsés tulajdonosok várhatóan leghamarabb idén tavasszal ülhetnek az új Vantage volánja mögé, az árról viszont egyelőre nem szivárgott ki információ a sajtóba. Az előző széria ára körülbelül százötvenezer dollárról indult.