Van a filmben három idézet a legendás séftől, amit sose mondott hangosan, de mesterséges intelligencia révén lemásolták Bourdain hangját, mintha ő mondaná.

A Mister Rogersről szóló Won't You Be My Neighbor? című dokumentumfilm rendezőjének, Morgan Neville új filmje szintén egy ikonikus figura életéről szól. A Roadrunner című film Anthony Bourdainról szól, méghozzá több órányi hanganyagot felhasználva a elhunyt sztárséf meséli el nekünk az életét narrációként. Most Neville elárulta, hogy a filmben hallható három idézet Bourdaintől, amit valójában sosem mondott ki hangosan.

www.youtube.com

WON'T YOU BE MY NEIGHBOR? - Official Trailer [HD] - In Select Theaters June 8

Felkerestek egy céget, hogy több órányi hangfelvételt felhasználva mesterséges intelligencia révén rekreálni tudják az elhunyt híresség hangját. Végül pedig felolvastatták és rögzítették a géppel a három írott idézetet. A rendező elismeri, hogy etikailag megkérdőjelezhető módszert alkalmaztak, még ha Bourdaintól is származnak az idézetek, amit a géppel kimondattak a nevében, ugyanakkor nem hajlandó elárulni, melyik jeleneteknél található a három kreált hanganyag.

www.youtube.com

ROADRUNNER: A Film About Anthony Bourdain - Official Trailer [HD] - In Theaters July 16

(Forrás: A.V. Club)