gold and black round coin

Az egyik legnagyobb amerikai mozihálózat hamarosan Bitcoint is elfogad

Az AMC abban reménykedik, hogy akik megvették a részvényeiket lázadásból, azok fizető vendégekké konvertálhatóak a mozijaikban.


Az Egyesül Államok egyik legnagyobb mozihálózata, az AMC a járvány alatt majdnem csődbe ment, így spekulánsok el is kezdtek a bukásukra tenni, befektetőknek megtérülő profitot ígérve, akik a bukásukra fogadva vásároltak shortokat. Csakhogy az AMC váratlanul feltámadt online hobbitőzsdéseknek köszönhetően.

Egy Redditen szerveződő közösség ugyanis koordináltan elkezdte felvásárolni a mozihálózat részvényeit, ami amolyan mém lett, így egyre többen beszálltak a dologba és AMC részvényeket vettek, ezzel óriásit röpítve piaci értékén, ami miatt a spekulánsok igen rémes napot zártak a tőzsdén.

Az akció nem csak az AMC megmentésére szólt, inkább amolyan bosszú volt, aminek céltáblája a Wall Street elitje volt. Az újdonsült részvénytulajdonosok ugyanis ha eladják a csúcson részvényeiket, akkor profittal zárták volna az egészet, de ők inkább megtartották azokat. Ennek köszönhetően menekült meg a GameStop játékbolthálózat is. Továbbá csődbe ment egy milliárdos hedge fund cég.

Az AMC végzett némi kutatást az újdonsült részvényesei körében és arra a megállapításra jutott, hogy többségük érdekelt a kriptovalutákban. Éppen ezért bejelentették, hogy év végétől a tervek szerint már Bitcoint is elfogadnak fizetőeszközként jegyért és nassolnivalóért. Abban reménykednek, hogy aktívabb vásárlóvá teszik őket, a részletein még dolgoznak ugyanakkor.

(Forrás: Engadget)


A figyelmetekbe ajánljuk