Lecsaptak egy épületre, amiről azt sejtették, hogy kábítószerfarmként üzemel, de kiderült, hogy valójában Bitcoint bányásztak.


A Bitcoin újabb és újabb problémák okozója. Egy Bitcoin előállítása időigényes és sok pénzbe kerül, ráadásul igen komplex feladat. A baj, hogy nagyon sok elektromos energiát is igényel, jelenleg többet, mint mondjuk egész Svédország működése. Környezetvédelmi szempontból is rémes.

Most a brit rendőrség talált egy újabb vicces problémát vele. Feltűnt nekik ugyanis, hogy egy épületben folyamatosan jönnek-mennek emberek, a rendőrségi drón pedig nagyon erős hőforrást érzékelt az épületen belül. A jelek alapján arra számítottak, hogy füvet termesztenek az épületben, amihez nagyon sok lámpa kell, ami ugye nagyon sok hőt termel.

Amikor viszont rajta ütöttek, kiderült, hogy nem füvet termesztenek a helyen, hanem Bitcoint bányásznak. Az épületbe jövő-menő emberek pedig Bitcoint bányásztak. Az erős hőforrás is ezzel volt magyarázható. Bitcoint bányászni egyébként legális Nagy-Britanniában.

Ugyanakkor a kutatkodás közben kiderült, hogy az elektromosságot a tevékenységhez lopták, ami viszont már illegális. Szóval lefoglalták a kriptovalutagyár eszközeit, megoldásként, amíg próbálják a tetteseket nyomra keríteni. Már felkeresték az épület hivatalos tulajdonosát.

(Forrás: Engadget)


Friss

Az új-zélandi maorik fedezhették fel elsőként az Antarktiszt?

A legújabb tanulmány szerint a maorik fedezhették fel elsőként az Antarktiszt, ugyanis feltehetőleg a hetedik századig visszanyúló kapcsolatuk van a jeges kontinenssel és a környező óceánokkal.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Hamu és Gyémánt

Napindító gondolat – 06.18.

Péntek reggel Alice Walker gondolatait idézzük, aki arra emlékeztet minket, hogy egy igazi barát mindig elfogadja véleményünket.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Gattuso 22 nap után felmondott a Fiorentinánál

Jó eséllyel az egyik legrövidebb edzői karrier egy csapatnál valaha.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk