Agatha Christie
Getty Images

Eladóvá vált Agatha Christie egykori otthona

Eladó ingatlanná vált a krimi koronázatlan királynőjének egykori otthona, ahol leghíresebb detektívregényeit írta. Az ingatlan 1,1 milliárd forintba kerül.


A lovagi cím női megfelelőjével is kitüntetett, Dame Agatha Christie 1934-ben férjével, Max Mallowannel költözött a wallingfordi Winterbrook House-ba. A ház egy kék plakettel ellátott épület. A kék emléktábla egy állandó jelleggel kihelyezett, nyilvános jelölési rendszer az Egyesült Királyságban, amelyet olyan már nem élő személy kaphat, aki kiemelkedő teljesítményt nyújtott az életben, ezeket pedig leginkább egykori lakóhelyüknél állítják ki. Abban az esetben, ha az aktuális tulajdonos bármit szeretne rajta változtatni, azt szigorúan ellenőrzött keretek között teheti csak meg.

Az elmúlt húsz évben egy házaspár, Gregor Kleinknecht és Karen Holterman lakott itt két fiúkkal.

„A Winterbrook-ház nyilvánvalóan gazdag történelemmel rendelkezik, és megtiszteltetés volt itt élni, egy különleges helyen, ami sokak szívének oly kedves. Az ingatlanon egyébként nem volt kék tábla, amikor beköltöztünk, így nem tudtuk, hogy Agatha Christie itt lakott, amikor először megláttuk a házat. Szomorúan fogunk távozni"


– mondta Kleinknecht.


Agatha Christie 1934-től egészen 1976-os haláláig a wallingfordi Winterbrook-házban élt.

BBC

Agatha Christie a britek és a világ egyik legközkedveltebb írója, könyvei körülbelül kétmilliárd példányban keltek el szerte a világon. Hivatalos honlapja szerint csak a Bibliából és Shakespeare műveiből sikerül többet eladni.

(BBC)

A figyelmetekbe ajánljuk