diana hercegné emlékplakett ház
Posztumusz kék emlékplakettet állítottak ki Coleherne Courtban.

A kék emléktábla egy állandó jelleggel kihelyezett, nyilvános jelölési rendszer, amelyet olyan már nem élő személy kaphat, aki kiemelkedő teljesítményt nyújtott az életben, ezeket pedig leginkább egykori lakóhelyüknél állítják ki. Ezek a táblák leginkább Londonban illetve az Egyesült Királyságban vannak, de megtalálhatók Európa néhány más nagyvárosában, mint Párizs, Róma, Oslo, Dublin. Sőt, még az Egyesült Államokban, Oroszországban, Kanadában és Ausztráliában is.

Ebben az évben Diana, walesi hercegné kapta meg a posztumusz emléktáblát, amit a londoni Coleherne Courtban található, hajdani lakására tettek ki. A lakást még a szüleitől kapta a 18. születésnapjára,1979-ben. Három barátjával élt ott, míg feleségül nem vette Károly herceg.

Diana sokak számára inspiráló és kulturális ikon volt, így feltehetőleg megnő majd a turisták és a járókelők száma a Coleherne Court-nél.

A női aktivistáknak szánt 2021-es kék plakettet hatan kapták meg: Ellen Craft rabszolgaságellenes aktivista, Caroline Norton, akinek nagy szerepe volt abban, hogy Nagy-Britannia válási törvényei megváltozzanak, Jean Muir, divattervező, Helena Normanton, az egyik első női jogász, valamint Kathleen Lonsdale kristálykutató, pacifista.

A figyelmetekbe ajánljuk