Érdeklődés hiányában lefújták a Harrynek és Meghannek rendezett adománygyűjtést
A gyűjtést meghirdető jóakaró csak segíteni akart, ám nem talált rá kétmillió embert.

A királyi családból kiváló pár interjúra hetek óta felkapott téma, és a közbeszéd is jócskán megosztott a két fél konfliktusában. A több súlyos állítás mellett elhangzott az is, hogy Harry és Meghan állításuk szerint az Egyesült Államokba való költözés után nehéz anyagi helyzetbe kerültek: nem volt állásuk és a királyi család is megvont minden támogatást a házaspártól. Az interjúban elmondták, hogy amellett, hogy magukról és a biztonságukról is gondoskodjanak, törleszteniük kell azt a 14,6 millió dolláros hitelt is, amelyet a kaliforniai 9 hálószobás, 16 fürdőszobás otthonukra vettek fel tavaly augusztusba.

Ahogy mi is beszámoltunk róla, az Oprah-interjúért ugyan egy fillért sem kértek (Oprah viszont milliárdokat keresett rajta), mégis lesz hova nyúlniuk a megkötött Netflix- és Spotify-szerződésük miatt. Sajtóinformációk szerint csak a Netflixes szerződésük 100 millió dollárt ér, és egymillió dollárt is kaphatnak előadásonként – a házaspár elmondása szerint ezt a családi támogatása hiánya miatt kötötte.

Ennek ellenére Anastasia Hanson jóindulatát dicséri, hogy online gyűjtésbe kezdett Harryék kisegítésére. A terve szerint kétmillió támogatót kellett volna találnia, akik fejenként 5 dollárral szálnak be a gyűjtésbe, és így a házaspár törlesztheti majd a hitelét. Az ötlet azonban gyorsan kudarcba fulladt:

Hanson mindössze 110 dollárig jutott, majd érdeklődés hiányában törölték a kampányt.

Ráadásul három támogatót talált saját magát is beleértve. Hanson és még valaki 5 dollárt, egy harmadik személy pedig 100 dollárt adományozott az ügy érdekében, amivel a házaspár nehezen törleszthetne bármit is a későbbiekben.

(Business Today)


A figyelmetekbe ajánljuk