A nők művészetben betöltött szerepét ünnepli a MANK
Több tartalommal is jelentkezik nőnap alkalmából a MANK Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft.: podcast és ismeretterjesztő cikksorozat is foglalkozik a nők művészetben betöltött szerepével.

Az Ilyet én is tudok?! podcast és a #Kortárs+Tudás ismeretterjesztő cikksorozat következő részeiben a nők művészetben betöltött szerepét járják körül, mind a hazai, mind a nemzetközi kortárs szcénában, rávilágítva ezzel a nők meghatározó jelenlétére a művészeti életben - áll a MANK Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében.

A MANK Ilyet én is tudok?! podcastsorozatának következő adása Nők a művészetben címmel jelentkezik. A beszélgetések résztvevői arra vállalkoznak, hogy érdekesen és közérthetően megválaszoljanak minden olyan kérdést, amelyet a hallgató nem mer feltenni a művészeti világ képviselőinek. A házigazda Csorba Lóci, aki a Lóci játszik zenekar frontembere is, vendégeivel a kortárs magyar művészeti életben részt vevő nők helyzetét és az őket foglalkoztató kérdéseket járta körül.

A műsorban Molnár Annamária, a Molnár Ani Galéria alapítója és igazgatója, az Európai Galériák Szövetsége (FEAGA) elnökségi tagja és Kőszeghy Flóra képzőművész, építész arról beszélget, hogy helyes-e megkülönböztetni a női és férfi művészeket a 21. században, továbbá arról, hogy mennyire fontos nőként a nőket érintő kérdésekkel foglalkozni. A beszélgetésből az is kiderül, hogy mennyire tartják hasznosnak a pozitív diszkriminációt a művészeti intézményekben.

A #Kortárs+Tudás sorozatban is női művészekkel és eredményeikkel foglalkozik a MANK. A sorozat olvasói a művészet és művészek világáról kaphatnak információkat, ezúttal a nemzetközi művészeti világ kiemelkedő női művészeivel ismerkedhetnek meg, és megszólalnak a hazai kortárs alkotók is.

A cikkben a nők művészetben betöltött történelmi szerepéről és a mostani meghatározó tendenciákról is szó esik. A középpontban a fiatal kortárs művészek személyes tapasztalatai és történetei állnak képet adva azokról a folyamatokról, amelyek befolyásolják alkotói munkájukat, alakítják művészetüket.

Az Ilyet én is tudok?! harmadik része és a #Kortárs+Tudás női művészeket bemutató cikke a MANK saját felületein, míg a podcast más népszerű megosztófelületeken is elérhető.

(MTI)

A figyelmetekbe ajánljuk