A felejtés fontosságáról fejtette ki véleményét Dr. Almási Kitti klinikai szakpszichológus a Hamu és Gyémánt aktuális lapszámában. Az emberi memória kulisszatitkairól szóló cikkünkből ragadtunk ki egy gondolatot tőle.


Emlékeztető: felejteni kell!

Hamu és Gyémánt

Pszichológiai szempontból Dr. Almási Kitti véleménye szerint a felejtés egyik legfőbb szerepe a tragikus élmények túlélése, valamint az, hogy kiegyensúlyozottan tudjuk élni az életünket a hétköznapokban. Agyunknak különböző módszerei vannak a dolgok megjegyzésére, ahogy a felejtésre is. Ez utóbbi szükséges ahhoz, hogy új információkat tudjunk befogadni, ne telítődjék túl az agyunk, sőt bizonyos traumákat is ennek segítségével dolgozhatunk fel. Az emberi memória kulisszatitkaira vetünk most egy alapos, tudományos pillantást a Hamu és Gyémánt magazin aktuális számában található cikkünkben.

Mi az, ami felejthető, és mi a felejthetetlen?

Hamu és Gyémánt

A Hamu és Gyémánt aktuális lapszáma még elérhető a kiemelt újságárusoknál, illetve megrendelhető és előfizethető közvetlenül a kiadótól és digitális változatban is beszerezhető.

Friss

Peruban nyert díjat Felméri Cecília filmje, a Spirál

Nem ez az első nemzetközi filmes díj, amit sikerült elnyernie a rendező lélektani krimijének.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ezért fáj annyira a visszautasítás

Előfordulhat, hogy nem kerültünk be az iskolai sportcsapatba, vagy épp szakítottak velünk. Ilyenkor nagyon fáj a visszautasítás érzése. Vajon miért?

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A klíma megfelelő telepítésén nem érdemes spórolni (x)

Egy jó minőségű klíma kiváló választás, ha sok éven át szeretné élvezni a kellemes hőmérsékletet, jó közérzetet otthonában. Ahhoz viszont, hogy a klímája megbízhatóan, hatékonyan és költségtakarékosan működjön, megfelelően kell azt telepíteni.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk