Inspiráló gondolat gif színátmenetes háttérrel

Dr. Almási Kitti szavaival mi is arra biztatunk mindenkit, hogy hidakat építsen, és ne gátakat.


Szabadabbá válni

Id\u00e9zet Dr. Alm\u00e1si Kitti B\u00e1tran \u00e9lni c\u00edm\u0171 k\u00f6nyv\u00e9b\u0151l

Idézet Dr. Almási Kitti Bátran élni című könyvéből

Hamu és Gyémánt

Dr. Almási Kitti klinikai szakpszichológus 2015-ben megjelent Bátran élni című könyvében rávilágít, hogy a legtöbb ember nem meri azt az életet élni, amit a szíve mélyén kívánna. Azt mondjuk, nincs rá lehetőségünk, de sokszor valójában bátorságunk nincs, hogy kivívjuk, megteremtsük azt. Ehhez ugyanis egyrészt el kellene hinnünk azt, hogy képesek vagyunk rá, másrészt elsősorban saját belső hangunkra hallgatni, nem pedig mások - gyakran jóakaratú, de megalapozatlan, önös érdekekre épülő, vagy akár kifejezetten romboló - véleményére. Azon erőlködünk egész életünkben, hogy másoknak megfeleljünk, hogy ne gondoljanak rosszat rólunk, ne szóljanak meg, ne bántsanak minket, miközben önmagunkat cserbenhagyjuk. Miért nem tesszük fel néha a kérdést: És akkor mi van?! Mi van akkor, ha valami nem sikerül, ha valaki nem fogad el? Megéri-e lemondani arról, hogy a saját bensőnkből fakadó, autentikus életünket éljük, csak azért, hogy soha meg ne sérüljünk, el ne utasítsanak, el ne bukjunk (ami minden bizonnyal így is, úgy is lehetetlen)? A pszichológus szerint visszatekintve mindig megbánjuk, ha nem tesszük meg, ami igazán fontos lett volna számunkra, ha elszalasztjuk azokat a lehetőségeket, amelyek által azzá lehetnénk, akik lenni szeretnénk.

Olvasd a magazinban is!

Dr. Alm\u00e1si Kitti sz\u00ednes bl\u00fazban s\u00e1rga h\u00e1tt\u00e9r el\u0151tt

A klinikai szakpszichológus 2019 nyarán a Hamu és Gyémánt magazin címlapján is szerepelt

Hamu és Gyémánt / Galgóczi Németh Kristóf

Dr. Almási Kittit immár a Hamu és Gyémánt magazin állandó szerzői között üdvözölhetjük. Első cikkében azokról a harcosokról ír, akik példája mindannyiunk számára motivációt jelenthet, méghozzá nemcsak a nehéz időkben: ha odafigyelünk rájuk, akár a „szürke hétköznapokat" is színesebben láthatjuk.

A Köztünk élő harcosok című írás a Hamu és Gyémánt tavaszi számában olvasható el.

Hallgasd online!

Dr. Almási Kitti rendszeresen posztol hasznos tanácsokkal teli videókat a Facebookon. Ha meghallgatnád, mit gondol a bennünk rejlő lehetőségekről, az építő kritikáról vagy épp a világjárványról, keresd fel a hivatalos oldalát!

A figyelmetekbe ajánljuk