5 mítosz az emberi testről, amelyet megcáfoltak az orvosok

5 mítosz az emberi testről, amelyet megcáfoltak az orvosok

Napjainkban rengeteg információ vesz körül minket, így gyakran nem tudjuk eldönteni, hogy mi az igazság és mi nem. Néhány közismert tévhitbe vetett hit pedig káros is lehet, ezért épp itt az ideje leleplezni őket. Íme néhány mítosz az emberi testről!


A borotválás sűrűbbé és gyorsabbá teszi a szőrzet növekedését

Amikor a szőröd elkezd visszanőni, úgy érezheted, hogy sötétebbek a szokásosnál. Ez azért van, mert az új szőr még nem volt kitéve olyan természetes elemeknek, mint a napfény és a színét világosító vegyi anyagok. Ez nem jelenti azt, hogy a borotvák hatására a szőr sötétebb, vastagabb és gyorsabban nő. Szóval nem kell nyomást érezned a szőrtelenítési rutinod miatt, ha ez bevált!

A sárgarépa valóban javítja a látást

Hiszen láttál már szemüveges nyulat?– jött a kérdés gyerekként, aztán habozás nélkül rávágtuk persze, hogy nem és reménytelenül belénk tuszkolták a répát. Nos, a sárgarépa remek forrása az A-vitaminnak. Nem kell azonban hatalmas mennyiséget fogyasztanunk belőle ahhoz, hogy az ember hozzájusson az A-vitaminhoz, hiszen más élelmiszerekben is megtalálható. Fontos azonban, hogy a sárgarépát valamilyen zsírral kombináljuk, hogy az összes A-vitamin felszívódhasson. Leegyszerűsítve a sárgarépa segíthet megőrizni a látásod jó állapotát, de javítani vagy visszahozni azt nem tudja.

Evés után 30 percet kell várni a fürdéssel / pancsolással a strandon

Nincs konkrét bizonyíték arra, hogy fulladozni fogsz, ha tele van a gyomrod. A legrosszabb esetben gyomorgörcsöt kaphatsz, ezért érdemes sekély vízben úszni, hogy azonnal ki tudj jönni. Nos, lehet, hogy nem a legkényelmesebb érzés teli gyomorral úszni, de nem kerülsz veszélybe, ha úgy döntesz, hogy mégis.

A vérünk kék, mielőtt oxigénnel érintkezne

Néhányan összezavarodnak, amikor a bőrükön keresztül látják, hogy az ereik kék színűek. Ez azonban csak optikai csalódás, és nem bizonyíték arra, hogy a testünkben lévő vér egy része nem tartalmaz oxigént. A vér sötétvörös marad az ereinkben, és élénk pirosra változik, amikor oxigénnel találkozik.

A lenyelt rágógumi, akár 7 évre is a gyomrunkban maradhat

Igaz, hogy a rágógumi nem emésztődik meg a gyomorban, hanem ugyanolyan állapotban távozik a szervezetből, mint ahogy be is került. De természetesen nem marad a gyomrunkban 7 évig, általában 7 napon belül távozik. A rágógumi lenyelése azonban nem jó ötlet, mivel a túl sok rágó elzárhatja a beleket, és székrekedést okozhat. Ezért érdemes óvatosnak lenni ezzel a szokással – különösen a gyerekeknél.

(BrightSide)

A figyelmetekbe ajánljuk