4+1 elképesztő fotós eszközt mutatunk

A nyaralásokon rengeteg időt töltünk fotózással, hogy aztán a felvételeket elővéve, a búsabb téli napokon újra felidézhessük élményeinket. A végeredmény szempontjából nem mindegy, milyen gépet fogunk a kezünkbe. Összegyűjtöttünk néhány különleges eszközt, melyekkel könnyedén és stílusosan dokumentálhatjuk, s őrizhetjük meg ezeket a boldog pillanatokat.


Hasselblad 907x

A svéd kameragyártó, a Hasselblad az egyik legikonikusabb márka a maga kategóriájában. Nevét meghallva valószínűleg mindenkinek a 20. század dokumentálását meghatározó, kocka alakú kis fényképezőgép jut az eszébe. Erre játszanak most rá a 907x modellel, a Hasselblad eddigi legkönnyebb középformátumú gépével, mely persze a vintage külső ellenére mindenféle modern trükköt tud. Mintha csak a történelem egy darabkáját birtokolnánk.

Lifeprint Harry Potter Magic Photo and Video Printer

A világ eggyel varázslatosabbá válik ezzel a zsebünkben is könnyedén elférő nyomtatóval, ugyanis tényleg életre kelti a képeinket, mintha csak a Reggeli Próféta hasábjain látnánk viszont őket! Készítsünk egy képet a telefonunkkal, hívjuk elő a vezeték nélküli nyomtatóval, majd a Lifeprint Augmented Reality appját ráirányítva a képünkre már láthatjuk is a varázslatot.

Spectacles 3

spectacles.com

Ez a divatos, fémkeretes napszemüveg több annál, mint aminek elsőre tűnik: 3D-s fotókat és videókat is készíthetünk vele. A Snapchat harmadik generációs kiegészítőjét az emberi szem inspirálta, és a kétoldalt elhelyezkedő kamerák képeit egyesítve készíti el a felvételeket, ezzel igazi mélységet adva nekik. Igazán különleges módja a nyári élmények dokumentálásának, hiszen szinte tapinthatóvá válnak az AR-nek köszönhetően.

DJI Osmo Pocket Camera

djiars.hu

A GoPro hőskorán túl újabb apró kamerák várják, hogy akció közben bevessük őket. Az Osmo Pocket a világ legkisebb háromtengelyes gimbal kamerája, mellyel még a legvadabb körülmények közt is tökéletes felvételt készíthetünk, akár 4K-ban is. Egykézzel is könnyedén működtethető, ezért akár sportolás közben is használható, majd a DJI Mimo appal néhány perc alatt megszerkeszthetjük és posztolhatjuk a végeredményt.

DOT For You fényképalbum

Facebook / DOT For You

Mi az utolsó lépés az élményeink dokumentálásában? Az archiválás. Ez a csodaszép, magyar kézműves fotóalbum a naptárairól és füzeteiről híressé vált DOT For You-tól kellően letisztult ahhoz, hogy jól mutasson a könyvespolcunkon, és persze ahhoz is, hogy kihangsúlyozza a gondosan elkészített és előhívatott képeink szépségét.

A figyelmetekbe ajánljuk