női test

5 tény, amely megmutatja, milyen különleges a női test

Ha egy kicsit közelebbről vizsgáljuk meg a női szervezetet, rengeteg más érdekességet is találunk, amelyekről talán maguk a nők sem tudnak.


Agy

A nők valóban több fájdalmat éreznek, mint a férfiak, ez közismert tény. De ez nem azon múlik, hogy mennyire erősek, hanem azon, hogy hogyan működik az agyuk.

Egyes tanulmányok azt mutatják, hogy a nők és a férfiak másképp emlékeznek a múltbeli fájdalmaikra. Míg a férfiak stresszesebbek és túlérzékenyebbek, amikor a korábban átélt fájdalmakra gondolnak, addig a nők hajlamosak gyorsabban elfelejteni azokat. Sőt, a nők fájdalomküszöbe kilencszer erősebb, mint a férfiaké.

A nők jobban megkülönböztetik a színeket, mint a férfiak

A nők több árnyalatot látnak, mint a férfiak, hiszen a színérzékelés az X-kromoszómához kapcsolódik. A férfiaknak egy X-kromoszómájuk van, míg a nőknek kettő.

A női bőr nagyon érzékeny

A nők bőre általában 25%-kal vékonyabb, mint a férfiaké, ami sokkal érzékenyebbé teszi az érintésre és egyéb ingerekre. Sajnos ennek a tulajdonságnak van egy negatív oldala is. A túlérzékeny bőr miatt a nők hajlamosabbak a vonalak és ráncok kialakulására, mivel az öregedés miatt veszítenek kollagénből.

Egy nő hangulata függ a hormonjaitól

A legtöbb nő ismeri a PMS tüneteit. Azonban nem minden nő veszi észre, hogy a testét a hónap minden napján érinti a ciklusa. Mivel a hormonszint folyamatosan változik az agyban és a testben, az a szemléletet, energiaszintet és érzékenységet is megváltoztatják.

Serdülőkor

A nők második serdülőkori szakasza, a perimenopauza a 40-es éveikben következik be. Általában szabálytalan menstruáció, éjszakai izzadás és más, nem túl kellemes mellékhatások jellemzik, amelyeket a hormonszintjük változása okoz. A nők hormonjai ebben az átmeneti időszakban olyannyira megbolondulhatnak, hogy akár olyan szeszélyesen is viselkedhetnek, mint egy tinédzser.

A figyelmetekbe ajánljuk