bőrápolás

6 bőrápolási mítosz, amelyeknek soha többé ne dőlj be!

Sokan úgy vélik, hogy a díszes és méregdrága üvegcsékben található kenceficék eloszlatják a bőrproblémáikat, de nem igazán figyelik a bőrük reakcióit és a termékek összetevőit. De ami a legrosszabb, hogy sokan hisznek olyanfajta mítoszokban, amik fals információkat tartalmaznak. Ennek apropóján összegyűjtöttünk olyan tévhiteket, amelyek megakadályoznak abban, hogy „jó kapcsolatot ápolj" a bőröddel.


A sminklemosó kendő a legjobb megoldás smink eltávolításra

Ha hajlamos vagy a hiperpigmentációra, a kendő lehet a legrosszabb ellenséged. A sminklemosó kendők valójában súrlódást okozhatnak és lassan felszakíthatják a bőrt, ha naponta használod. Ráadásul a legtöbb sminklemosó kendő alkoholt tartalmaz, ami az érzékeny bőrnél égő-csípő érzést okozhat. Így kifejezetten nem ajánlott!

Az ár megfelelő mutatója annak, hogy mennyire jó egy adott termék

Talán ez az a tévhit, amelynek a legtöbben bedőlnek. Néha egy egyszerű termék, amely kevesebbe kerül és kevesebb összetevővel rendelkezik, hatékonyabb lehet. Hiszen megeshet, hogy a drágábbat telenyomják parfümmel, alkohollal, tehát minden olyan felesleges összetevővel, amelyre a bőrödnek egyáltalán nincs szüksége. Mindig olvasd el az összetevőket, ekkor pedig érhetnek meglepetések egyes termékeknél.

Nincs szükség bőrgyógyászra

Addig teszteled a termékeket, amíg meg nem találod a megfelelőt? Ezzel akár többet árthatsz a bőrödnek. A bőrgyógyászok a bőrünk orvosai ( mily meglepő). Ők olyan dolgokat tudnak megállapítani, amire te lehet nem is gondolnál, mindezt pedig tudományos képzettséggel és tapasztalattal alátámasztva. Mindenkinek teljesen mások a reakciói, mindenkinek más miatt alakulnak ki a pattanások, hegek, így hosszas tesztelgetés helyett inkább keress fel egy szakembert.

Egy kis barnulás megakadályozza a leégést

Bármilyen mértékű barnulás káros a bőrre. Az UV-sugaraknak való nagyobb kitettség csak a napkárosodás és a bőrrák nagyobb kockázatát jelenti. Emellett nincs bizonyíték arra, hogy az alapbarnulás bármit is tesz a leégés elkerülése érdekében.

Ki lehet izzadni a méreganyagokat 

A méreganyagokat nem igazán lehet kiizzadni. A szervezetnek más mechanizmusai vannak a méregtelenítésre, beleértve a vesét és a májat. Az izzadság túlnyomórészt vízből áll, és az a célja, hogy segítsen szabályozni a testhőmérsékletet.

A forró víz jót tesz a bőrnek 

A forró vízben való mosakodás vagy zuhanyozás valójában eltávolítja a bőrödből az olajokat és a természetes hidratáló anyagokat. Ettől a bőr száraz és viszketős lesz. Az arcunk pedig különösen érzékeny a forró vízre, ezért ha ennek ellenére sem akarsz lemondani a forró zuhanyról, ügyelj arra, hogy hűvösebb vizet használj az arcmosáskor.

A figyelmetekbe ajánljuk