Nyári smink? Így csináld!

Mivel itt a nyár, kissé megváltoznak a sminkelési szokások. Ennek legfőbb oka pedig a hőmérséklet.


Bár az alapozó alapjában véve egy mechanikai védelem, nyárra mégsem ajánlom. Kényelmetlen a 30 fokban, izzadunk, egyszerűen nem marad szép hatású. Nem mellesleg nem is barnul az arcunk. Ha matt hatású bőrt szeretnénk, különböző eszközök nyáron is rendelkezésünkre állnak. Ezek a mattító spray, púder papír, amelyek könnyen beszerezhetők a drogériákban is.

Ha mégis szeretnénk csinosítani reggelente, akkor szemhéjra a vízálló krémfestékeket ajánlom. Nagyon egyszerű velük dolgozni, nem állnak egybe, valamint tartós megoldást nyújtanak. Ilyen a vízálló tus is. A ceruza minden formáját kerüljük nyárra, ugyanis viasz is krémes bázisú, könnyen elfolyik.

Szintén hasznos találmány, bár nem smink az arcpermet. Könnyed, gyors felfrissülést nyújt arcunknak a kánikulában.

Unsplash / Marek Studzinski on

A spirál mint olyan szerintem ebben az időben felejtős eszköz. Nyárra csináltassunk tartós szempillafestést. Ha pedig ajkainkat szeretnénk kiemelni, nagyon trendi nyári színek vannak, tartós változatban.

Természetesen viszont a nyár az esküvők és rendezvények idénye, bátran lehetünk dekoratívak, ilyenkor viszont tanácsosabb szakemberhez menni, aki megfelelő anyagokat használva, magabiztosan viselhetünk sminket.

Szerző: Vörös Eduárd

A figyelmetekbe ajánljuk