Öt forró tipp a leghidegebb napokra

Ha választanunk kellene a melegebb és hidegebb évszakok között, a legtöbben az előbbire voksolnánk. Persze sokszor elfelejtjük, milyen hangulatos tud lenni egy-egy didergősebb nap, ha feldobjuk valami igazán lélekmelengetővel. Legyen az egy csésze forrócsoki, egy bögre tea, egy kasmírpulóver vagy akár egy kupica pálinka. Mutatjuk a legjobbakat!


Nincs is annál jobb érzés, amikor egy hidegebb, szabadban töltött nap után megérkezünk otthonunkba, és barátaink, szeretteink társaságában közösen szürcsölgetjük a bögrékbe töltött forralt bort. De hogy mikkel tudjuk kiegészíteni az ehhez hasonló pillanatokat? Összeszedtük a kedvenceinket.

Luxus forrócsoki

Wittard

Aki életében legalább egyszer kóstolt már magasabb minőségű csokoládét, tudja, hogy valóban van különbség a boltok polcain találhatók és a luxusmárkák termékei között. Ugyanez vonatkozik a forrócsokikra, melyeknek alapanyagai pontosan ezekből a magas minőségű csokoládékból készülnek. Ilyen például a Whittard által piacra dobott kollekció, amelyben összesen háromféle terméket találunk: a csomag ét-, tej- és fehércsokis téli finomságot rejt – a legelső kakaótartalma ráadásul 70%. A gyártó ajánlása alapján, ha igazán krémes állagú italt szeretnénk barátainkkal szürcsölgetni, mindenképp forró tejjel készítsük el a Whittard forrócsokiait, a vizet pedig felejtsük el. Az egyenként 120 grammos kiszerelésekből egy bögre forrócsokihoz 3 teáskanálnyi porra van szükségünk, a kollekció tehát összesen 18 adagot tartalmaz.

Ár: 6200 Ft

Stílusos térelválasztó kandalló

Instagram/@modus_fireplaces

A karácsonyi filmek talán legmeghittebb pillanata, amikor a szereplők egy bögre forró teával, esetleg forraltborral letelepednek a kandalló elé melegedni. Valószínűleg a legtöbben irigykedünk ezeket a képsorokat látva, és irigykednénk akkor is, ha az adott filmben a Modus által forgalmazott 2000TS típusú térelválasztó díszítené a színészek nappaliját. Ez az egyedülálló és gyönyörűen megtervezett, modern kandalló ugyanis válaszfalként is funkcionál. A 2000TS három oldalról nyitott, így a lángok – kiegészülve a stílusos kerámiarönkökkel, lávakövekkel, valamint a parázzsal – lenyűgöző látványt nyújtanak. A kandalló füstmentes bioetanollal működik, ami a legideálisabb a modern tűzhelyek esetén. A terméket könnyen kezelhetjük egy távirányító segítségével: igényeinknek megfelelően szabályozhatjuk azt is, hogy épp milyen tüzet szeretnénk látni a kandallóban.

Az önmagát melegítő bögre

uncommon goods

És ha már kandalló – nem éppen felemelő élmény, amikor a ropogó tűz mellett kicsit elbóbiskolunk, majd amikor felébredünk, észleljük, hogy forrócsokink időközben kihűlt, így muszáj felkelnünk a kényelmes pozícióból, hogy újramelegítsük az italunkat. Ezt a problémát küszöböli ki a OHOM önmelegítő kerámiabögréje, amelyhez egy vezetéknélküli töltő is jár. Utóbbi optimális hőfokon tartja kedvenc forró italunkat. Ha pedig elfogyasztottuk a teát vagy forrócsokit, nincs más dolgunk, mint levenni a bögrénket és kicserélni a telefonunkra – a multifunkcionális OHOM ugyanis a készülékünket is feltölti energiával.

Ár: 22 000 Ft

A kasmírpulcsik magasiskolája

A meleg kasmírpulóver olyannyira a tél szimbóluma lett, hogy szinte minden ünnepi filmben feltűnik belőle legalább egy. Rengeteg luxuskonszern gyárt ilyen pulcsikat, a Leret Leret darabjai viszont különleges karakterrel rendelkeznek.

A New York-i székhelyű márkát egy testvérpáros, Edouard és Andrea Leret alapították alig egy éve, 2019-ben. És hogy miért? Szerették volna, hogy a kasmírpulcsik szórakoztatóak legyenek. Eduardo szerint márkájuk kialakításánál a legtöbb ideig a tökéletes fazon megtalálása tartott – ez végül egy enyhén karcsúsított, környakú darabban csúcsosodott ki. Andrea szerint ez a forma tökéletesen illeszkedik mindenkihez nemtől és kortól függetlenül. Ez persze önmagában még nem lenne elég ahhoz, hogy valami teljesen újat mutassanak más márkákkal összehasonlítva. A Leret-testvérek kasmírpulóvereinek különlegessége a mintákban keresendő: a játékos illusztrációktól kezdve, a modernista absztrakt kompozíciókon át, egészen a legkülönlegesebb kígyóalakokig mindent megtalálunk. Olyan luxustermékek ezek, amelyek akár a legegyszerűbb farmerokat is feldobják a hideg napokon.

Ár: 140 000 HUF

Schiszler Pálinka a hideg, téli napokra

Vajon melyik ital illik a legjobban a téli napokra? Természetesen a legtöbb országban erre a kérdésre rávágnák, hogy forraltbor, esetleg puncs, de mi magyarok tudjuk, hogy – természetesen ügyelve a mértékre – ilyenkor a legjobb meginni egy-egy finom pálinkát. Ha pedig tényleg jó minőségű gyümölcspárlat mellett szeretnénk dönteni, akkor válasszunk Schiszler Pálinkát.

A Schiszler Pálinkák számára Trieszt 1914-ben alapított egyik legszebb és legősibb történelmi kávézójában, az Antico CaÇè San Marco Libreria e ristorantéban Daniele Riccobon barman különleges koktélokat álmodott meg, melyek „lelkét" a gyümölcsösen zamatos, ízgazdag pálinkák adják. Az Aranyló oltalmazó névre keresztelt koktél főszereplője a Schiszler Irsai Olivér szőlőpálinkája, amelynek minden cseppjében a bársonyos muskotályos íz fedezhető fel.

És hogy miért fontos nekünk ez a történet? Keresve sem találhatunk ennél tökéletesebb téli italt: az Aranyló oltalmazóba nem kell más, mint:

  • 60 ml forró Oolong China Milky tea (lehűtve)
  • 30 ml akácméz
  • 30 ml Schiszler szőlőpálinka

Miután elkészítettük a teát, 10 percig pihentetjük, majd feloldjuk benne az akácmézet. Ha kihűlt, beletöltjük a pálinkát és némi jeget adunk hozzá. Megkeverjük, majd egy füles tumbler pohárba vagy üvegpohárba töltve fogyaszthatjuk.

(x)

A figyelmetekbe ajánljuk