Zürich

Eltöltenél pár napot Zürichben? Négy tipp, hogy tökéletes legyen!

Svájc legnagyobb városa, ahol szinte folyamatosan vibrál a kulturális élet, az ételek kiválóak, az építészet pedig lélegzetelállító. Zürichben a közlekedés is kiváló, de a város annyira csodálatos, hogy még a dombos utcákon való sétálás sem esik nehezére az embernek. De hogy pontosan mit csináljunk ebben a gyönyörű városban, ha ott járunk? Elmondjuk!


Az óváros

Ha van kihagyhatatlan látnivalója Zürichnek, akkor az egyértelműen az óváros: a macskaköves utcák, a színes homlokzatú épületek és házak, a 13. századig visszanyúló tornyok mind ránk várnak.

De szinte biztos, hogy látni fogunk egy-egy ősi vízmedencét és szökőkutat, a régies hangulatú kávézók és éttermek pedig szinte egyből visszarepítenek minket a történelembe.

Z\u00fcrich \u00f3v\u00e1ros

Zürich óváros

Randy Graf/Unsplash

A Lindt Múzeum

Nem kell csokoládérajongónak lennünk ahhoz, hogy lenyűgözőnek tartsuk a Lindt Múzeumot és a hozzátartozó csokoládégyárat. Előbbi – mely a világ legnagyobb ilyen jellegű múzeuma – 2020-ban nyílt meg.

A hatalmas, 65 ezer négyzetméteres komplexum központi eleme egy elképesztő, több mint 9 méter magas csokoládé szökőkút a múzeum fehér márvány előcsarnokában, ahol 1500 liter folyékony csokoládé folyik le.

A Le Corbusier

A Pavillon Le Corbusier az utolsó épület, amelyet az úttörő építész, Le Corbusier tervezett.

Heidi Weber svájci belsőépítész, művészetpártoló és galériatulajdonos 1960-ban felkérte Le Corbusier-t, hogy építsen egy múzeumot Zürichben – a megrendelő saját pénzéből finanszírozta az épület létrejöttét. Az 1967-ben megnyitott múzeumot a következő 50 évben Weber vezette, és finanszírozta a fenntartását és a kiállításokat.

Kerékpározás a tó körül

A Zürichi-tó partján való kerékpározás egy másik remek módja annak, hogy felfedezzük a város nevezetességeit, valamint a tó partján álló luxusvillákat, a Glarusi Alpokat, az út végén pedig a termálfürdőkben akár meg is pihenhetünk. A két szakaszból álló útvonal összesen 51,5 kilométert tesz meg.

Z\u00fcrichi-t\u00f3

Zürichi-tó

Henrique Ferreira/Unsplash

A figyelmetekbe ajánljuk