System of a down

Az örmény származású tagokból álló, amerikai alternatív metál zenekar, a System of a Down utoljára 2005-ben adott ki albumot, amiért a következő évben még Grammy-díjat is kapott, ám azóta az együttes nem jelentkezett új számokkal. Korábban is gyakran hangoztatták álláspontjukat, ha hazájukat érte támadás, de már rég nem volt erre példa.


System Of A Down - Genocidal Humanoidz (Official Audio)

Most azonban a szeptember végén kiújuló hegyi-karabahi háború újra aktivitásra és felszólalásra ösztönözte a zenekart.

Bár a csapat tagjai korábban nem tudtak közös nevezőre jutni egy új album kiadásával kapcsolatban, és arról továbbra sincs szó, hogy lesz majd valamikor egy új lemez, abban mind a négy örmény származású zenész egyetértett, hogy most hallatniuk kell a hangjukat, segíteniük kell a szülőhazájuknak.

A Protect the Land (Védd a hazát) és a Genocidal Humanoidz (Fajirtó humanoidok) is olyan számok, amik zeneileg beleillenek az eddigi System of a Down-életműbe, viszont a Protect the Land klipje gyakorlatilag háborús kiállás: a hazát védő örmények előtt tesz tiszteletet a zenekar.

A sajtóközleményükben le is írják, pontosan mi vezetett a mostani segélykiáltásukhoz.

„Szeptember 27-én Azerbajdzsán és Törökország együttes erői (a szíriai ISIS terroristákkal együtt) megtámadták a Hegyi-Karabah Köztársaságot. Az elmúlt hónapban a fiatalokat és az idős civileket éjjel-nappal ébresztették rakétatámadások és bombák hangjai."

Erre a nem mindennapi támadásra akarták ráirányítani a világ figyelmét, ráadásul egy gyűjtő akcióba is kezdtek hazájuk megsegítésére. A csapat arra buzdítja a rajongókat, hogy a Bandcamp oldalukon hivatalos letöltéssel és adományokkal is segítsék az alapítványt, adta hírül a telex.

System Of A Down - Protect The Land (Official Video)

A figyelmetekbe ajánljuk