Ezért nem valósult meg soha a Netflix élőszereplős Zelda-sorozata

Még 2015-ben érkezett a hír, hogy a Nintendo és a Netflix élőszereplős sorozatot csinál a Zelda videójátéksorozatból, de a projekt végül sose valósult meg.


Még 2015-ös a hír, hogy a Nintendo és a Netflix együttműködéséből készülni fog egy, a Zelda videójátéksorozaton alapuló élőszereplős sorozat. A tervezett szériát úgy írták le, mint egy családbarát Trónok harcát. Az információ egy, a projekthez közel álló névtelen forrástól érkezett, de a sorozat végül sose valósult meg. Mi történt?

A választ Adam Conovertől tudtuk meg egy interjúban a The Serf Times nevű YouTube-csatornán. A közhiedelemben élő mítoszokat cáfoló Adam Ruins Everything című műsoráról ismert komikus 2015 környékén még a College Humor humoros videóoldalnak dolgozott, ahol kitalált egy animációs szkeccset Star Foxszal és a fantasztikus Róka úrral, ami miatt a Zelda alkotója, Shigeru Miyamoto és személyesen tárgyalt a dolog részleteiről.

Nem sokkal később viszont kútba dőlt az egész szkeccs. Conover megkérdezte akkori főnökétől, hogy mi történt. Mint kiderült, valamelyik Netfix-dolgozó volt a forrása a hírnek, hogy Zelda-sorozat készül, ami miatt a Nintendo annyira bepánikolt, hogy leállította a teljes adaptációs részlegét. A játék- és konzolgyártó ugyanis nagyon válogatós azt illetően, mit kezdenek a szellemi tulajdonukkal.

Ezért is tűnt nagy dolognak anno, hogy engedik a Netflixnek, hogy adaptálják a Zeldát. Az információ szivárgása miatt viszont úgy döntöttek, senkinek nem engednek semmilyen Nintendo-karaktert használni, se sorozathoz, se egy vicces szkeccshez egy Wes Anderson-karakterrel.

(Forrás: Engadget)


A figyelmetekbe ajánljuk