vogue magazin

Történelmi címlappal rukkol elő az amerikai Vogue

Egy feltörekvő modell, író és színésznő történelmet ír a divatmagazin nagyra becsült szeptemberi számában.


A divatnak még hosszú időre van szüksége a valódi befogadás és sokszínűség terén, de az iparág apránként halad előre, ez tagadhatatlan. Erre kiváló példa Ariel Nicholson szereplése az amerikai Vogue szeptemberi számának címlapján, amely augusztus 5-én debütált a közösségi médiában. De miért?

A feltörekvő és befutott szupermodellek, köztük Bella Hadid, Kaia Gerber, Lourdes Leon, Anok Yai és Precious Lee mellett Nicholson szerepeltetése az első alkalom, amikor egy transznemű modell pózol a magazin amerikai kiadásának címlapján.

Ezzel pedig Valentina Sampaio nyomdokaiba lépett, aki 2017-ben a Vogue Paris címlapján szerepelt, illetve Laverne Cox is feltűnt már 2019-ben a brit Vogue címlapján transznemű nőként.

A történelmet író címlapról a modell, író és egyben színésznő az Instagramján közzétett bejegyzésében így írt:

Hihetetlenül áldottnak érzem magam, hogy a Vogue történelmének részese lehetek, mint az első transznemű személy, aki az amerikai Vogue címlapján szerepel. Hálás vagyok, hogy legendákkal dolgozhatok együtt. Hálás vagyok a közösségekért, amelyek formáltak és inspirálnak engem minden nap."

(Dazed)

A figyelmetekbe ajánljuk