velencei turisták

Elhalasztották az egynapos belépők bevezetését Velencében

Még az idei szezonban biztosan túlzsúfolt lesz a város.

Tavaly augusztusban mi is beszámoltunk róla, hogy az olaszországi Velence 2022 nyarától belépődíjat kér a látogatóktól, mellette pedig kvótákat is bevezet majd. Akkoriban még arról is szó volt, hogy az olasz város, amely a világ egyik legnépszerűbb turisztikai célpontja, a leendő látogatóktól azt is megköveteli majd, hogy előre lefoglalják a belépésüket. – ráadásul a város történelmi központjának főbejáratainál forgóajtókat is felhelyeztek volna.

A TravelDaily cikke szerint azonban a város 2023 elejéig halasztotta a látogatók számára a belépődíj bevezetését.

Az eredeti tervek szerint Velence most júniusban kezdte volna beszedni a 10 dollárt a nappali látogatóktól (azoktól, akik nem foglalnak szállást legalább egy éjszakára). Luigi Burgrano, Velence polgármestere azzal indokolta akkor a döntést, hogy a díj a megfelelő lépés „a turizmus kiegyensúlyozottabb irányítása érdekében".

Egyébként Velence 2021-ben már kitiltotta a 25 ezer bruttó tonnát meghaladó sétahajókat a Giudecca csatornáról. A város ugyan továbbra is szerepel a körutazási útvonalakon, de a nagy hajók a Velencétől hét mérföldre fekvő Marghera kikötőjébe futnak be.

A terv az, hogy a napközis turisták egy alkalmazáson keresztül foglalják le majd a Velencébe való belépést. A velencei városi tanács szerint viszont a foglalási alkalmazás és az online fizetési rendszer 2023 januárjában kezdi meg működését.


A figyelmetekbe ajánljuk