aerial photo of green leafed trees and white ruins

A 2022-es év legjobb városainak összehasonlítása a tavalyi rangsorral néhány érdekes információt is elárult.


A Travel + Awaits minden évben megkéri olvasóit, hogy véleményezzék az utazási élményeket világszerte - osszák meg véleményüket a legjobb városokról, szigetekről, tengerjáró hajókról, gyógyfürdőkről, légitársaságokról és még sok másról. Az olvasók a városokat a látnivalók és nevezetességek, a kultúra, a konyha, a barátságosság, a vásárlás és az alapján értékelték.

A 2022-es év legjobb városainak összehasonlítása a tavalyi rangsorral néhány érdekes információt is elárult. Firenze idén visszatért a legjobb öt város közé, a 6. helyről a 4. helyre, míg az indiai Udaipur a 2. helyről a 10. helyre esett vissza. A tavalyi győztes város, San Miguel de Allende idén a 2. helyet foglalja el, és számos szuperlatívuszban részesült.

Az időjárás tökéletes, a zenei élet kiváló, és az ételek kiválóak, mondta egy válaszadó. A japán Kiotó is lecsúszott a listán, az 5. helyről a 14. helyre, de Isztambul (5. hely) és az indonéziai Ubud (3. hely) továbbra is az első ötben maradt.
A T+L olvasói újból elismeréssel nyilatkoztak néhány olyan 2020-as győztesről is, akik tavaly még nem szerepeltek a listán.

Köztük a mexikói Mérida (12. helyezett), a Yucatánon található központ, amelyet egy T+L olvasó úgy méltatott, mint az egyik legjobb város, ahová érdemes ellátogatni a zene, a tánc és a konyha miatt. Az idén visszatérő spanyol városok között van Sevilla (11. hely). A lista igazi visszatérője azonban Oaxaca volt, amely a tavalyi 8. helyről az idei első helyre ugrott fel. Olvasson tovább, hogy megtudja, miért Oaxaca lett a világ legjobb városa - és milyen más világvárosok kerültek fel a listára.

 1. Oaxaca, Mexikó
 2. San Miguel de Allende, Mexikó
 3. Ubud, Indonézia
 4. Firenze
 5. Isztambul
 6. Mexikóváros, Mexikó
 7. Chiang Mai, Thaiföld
 8. Jaipur, India
 9. Oszaka, Japán
 10. Udaipur, India
 11. Sevilla, Spanyolország
 12. Mérida, Mexikó; Tokió

14. Kiotó, Japán
15. Siem Reap, Kambodzsa
16. Szöul
17. Bodrum, Törökország
18. Róma
19. Muscat, Omán
20. Hoi An, Vietnam
21. Cuzco, Peru
22. Fokváros
23. Charleston, Dél-Karolina
24. Bangkok
25. Ljubljana, Szlovénia


A figyelmetekbe ajánljuk