bird's eye view of land

A legtöbb ember bakancslistáján világszerte szerepel egy utazás az Egyesült Államokba, és nem véletlenül. Az Egyesült Államok az újmódi világ kulturális erőműve. Amerika volt a világ egyik első nagy iparosodott országa, és azóta is meghatározó gazdasági és politikai erő.


A nemzeti állami parkoktól az örökségi helyekig az Egyesült Államokban gyakorlatilag minden megtalálható, amit csak el lehet képzelni, és joggal mondhatjuk, hogy ez egy egyedülálló hely. Minden állam történelme, életmódja és embere más és más, így bármerre is jársz az országban, mindenhol találsz valami váratlan és érdekes dolgot. Így aztán kihívást jelenthet, hogy belevágj egy nyaralás megszervezésébe az Egyesült Államokban, mert annyi felfedezni való van ebben a hatalmas országban. A legjobb városok közül néhány történelmi jelentőségéről ismert, míg mások izgalmaikról vagy szépségükről híresek, így a látogatók számtalan dolog közül választhatnak.

Honolulu, Oahu, Hawaii

aerial photography of building during daytime

Unsplash/Christian Joudrey

A Honolulu név gyakorlatilag egyenlő a mennyországgal. Hawaii az Egyesült Államok egyik leglátogatottabb állama a vadon élő állatok és a strandok tekintetében. Oahu, és különösen az állam fővárosa, Honolulu, minden más hawaii szigetnél jobban ötvözi a nagyvárosi eleganciát és a látványos tájat. Ráadásul az érintetlen tengerpartok kontrasztban állnak a Waikiki környéki városrészben található magasépületekből és szállodákból álló városképpel. Honolulu világszínvonalú éttermei, nyüzsgő kulturális tevékenységei és izgalmas éjszakai élete mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a hawaii társadalom központjaként legyen ismert.

Washington, DC

wide road with vehicle traveling with white dome building

Unsplash/Jorge Alcala

Washington, DC, a nemzet fővárosa és a szövetségi kormány székhelye, az ország számos fontos építményének és intézményének ad otthont, köztük a Fehér Háznak, a Capitoliumnak és a Smithsonian Múzeumnak. E nevezetességek közül sok, valamint mások, például a Franklin D. Roosevelt- és a vietnami háborús emlékmű a National Mallon, a metropolisz egyik legnépszerűbb turisztikai célpontján található. A hop-on-hop-off villamossal való utazás kiváló módja annak, hogy megnézzük Washington főbb látnivalóit. Ez a dinamikus város többek között kiváló konyhával és kulturális eseményekkel is meg van áldva.

New Orleans, Louisiana

new orleans

Unsplash/Kristina Volgenau

New Orleans az Egyesült Államok egyik legfigyelemreméltóbb kulturális központja, köszönhetően francia és spanyol eredetének, amely még ma is nyilvánvaló, így a város gasztronómiai, társadalmi és zenei öröksége kivételes. A város egyik legnagyobb varázsa a klasszikus építészet, amely a Francia Negyedben a kiemelkedő acél erkélyekkel és más híres nevezetességekkel, köztük a Francia Piaccal, a Szent Lajos-székesegyházzal, a Jackson Square-rel és az izgalmas Bourbon Streettel teljes pompájában megmutatkozik. Bár a Mardi Gras az a nap, amikor a legtöbb látogató New Orleansba látogat, a város számos kocsmája és jazzklubja biztosítja, hogy az év bármely szakában mindig jól érezzük magunkat.

Nashville, Tennessee

city lights during dawn

Unsplash/Brandon Jean

Nashville olyan a countryzenének, mint Los Angeles a mozinak. Az önmagát a countryzene világfővárosának kikiáltó város az amerikai történelem néhány legendás előadójának, nevezetesen Elvis Presley-nek és Jon Bon Jovinak szolgált otthonául. Austinhoz és Portlandhez hasonlóan Nashville is divatos turisztikai célpont, amely teljesen felfogta státuszát, és igyekszik több lenni, mint egy déli főváros.

Chicago, Illinois

city skyline during night time

Unsplash/Max Bender

Ha felhőkarcolókról és lenyűgöző építményekről van szó, Chicago igen figyelemre méltó, és még New Yorkkal is vetekszik. Ez a metropolisz, amely Észak-Amerika néhány legmagasabb épületét tartalmazza, a modern találékonyság igazi bravúrja. Ez az Egyesült Államok harmadik legnagyobb városa, és híres háztetőiről, sportcsapatairól, valamint jellegzetes hot dog és pizza fajtáiról. Az Illinois állam északnyugati sarkában, a Michigan-tó partján, a középnyugati térség szívében fekvő Chicago jelentős pénzügyi, ipari és kereskedelmi központ. Számos zenei műfaj, köztük a jazz és a blues a chicagói klubokból ered.

(Forrás: Luxatic)


A figyelmetekbe ajánljuk