humanoid robotok egy katonai sátorban sorakoznak

2035-re tervezi megalkotni az Egyesült Államok azokat az intelligens harci robotokat, amelyek bár nem emberi alakot öltenének, de az emberéhez hasonló gondolkodásra lennének képesek.Az amerikai hadsereg járművekre hasonlító, mesterséges intelligenciával rendelkező halálos és rendkívül hatékony robotjai a harcmezőt másodpercek alatt képesek lennének átvizsgálni és teljes egészében átlátni. Az adott terep elrendezéséről és a lehetséges fenyegetésekről valós időben tájékoztatnák a katonákat és parancsnokaikat, amivel órási előnyre tehet szert az amerikai hadsereg ellenségeivel szemben.

„A robotok a terep feltérképezése mellett kiszűrik az ellenséges katonákat, civileket, lövedékeket és robbanószereket, valamint egyéb elrejtett tárgyakat is. A módszerrel így a légi támogatás is hatékonyabb lehet a jövőben."

– árulta el Charles Glar robotikai szakértő.

Az okos gépezetek bevetése nem csak hadviselési előnyökkel járna, hanem segítségükkel a katonai és civil emberáldozatok száma is csökkenhet.

Az Egyesült Államokon kívül más országok is a robotikában látják a háborúk jövőjét. Nick Carter, az Egyesült Királyság katonai parancsnoka a közelmúltban arról beszélt, hogy az ország hadserege már az évtized végére 80 ezer katonából és 30 ezer robotból állhat, egy kínai tudós pedig egy, a Terminátor 2 emberi alakot öltő T-1000 típusú gépeihez hasonló roboton dolgozik.

Több olyan szereplő is akad a harcászati piacon, akiknek épp az ilyen, félelmet keltő, humanoid katonai gépek fejlesztése lenne a célja."

– mondta Glar.


via ContextUs

A figyelmetekbe ajánljuk