brown rocky mountain beside body of water during sunset

Vészesen közeledünk a nyár hivatalos végéig és lélekben már elkezdhetünk készülni az őszi hűvösre. De persze ha te ezt elodáznád még, akár el is utazhatsz egy olyan helyre, ahol a nálunk hidegebb időszakokban is meleg van. Ajánlunk 6 kiváló helyet, amit érdemes megfontolnod, ha menekülnél a nyárba.


Ibiza, Spanyolország

Restaurant Jondal.  Redefined quality, simplicity, and hospitality, you are in perfect hands here. Casa Jondal is newly built by its Dutch owners. Natural interior design, with attention to detail, delicious Mediterranean cuisine. Famous for their seafood and outstanding service. Right at the beach with sunbeds. This is definitely the place to be.  Location: Cala Jondal, Ibiza.  \ud835\ude7b\ud835\ude8e\ud835\ude9d'\ud835\ude9c \ud835\ude8c\ud835\ude98\ud835\ude97\ud835\ude97\ud835\ude8e\ud835\ude8c\ud835\ude9d \ud835\ude98\ud835\ude97 \ud835\ude78\ud835\ude97\ud835\ude9c\ud835\ude9d\ud835\ude8a\ud835\ude90\ud835\ude9b\ud835\ude8a\ud835\ude96 @\ud835\ude92\ud835\ude8b\ud835\ude92\ud835\udea3\ud835\ude8a.\ud835\ude92.\ud835\ude8b.\ud835\ude92.\ud835\udea3.\ud835\ude8a.\ud835\ude92\ud835\ude8b\ud835\ude92\ud835\udea3\ud835\ude8a

Unsplash/Slow Ibiza

Ibiza, a harmadik legnagyobb spanyolországi Baleár-szigetek egyike, a strandokról, éttermekről, bárokról és éjszakai életről ismert. A régészeti lelőhelyek és az UNESCO által védett óváros szintén vonzerőt jelentenek. Szeptemberben kicsit elcsendesednek a dolgok, és az időjárás kellemes 70-es években mozog. Ibiza gasztronómiai színtere egyre híresebb, és az Ibiza Gran Hotel La Gaia by Óscar Molina étterme 2021-ben Michelin-csillagot kapott. A szálloda más kiváló étkezőhelyeket és klubokat is kínál.

Tbiliszi, Grúzia

aerial view of city buildings during daytime

Unsplash/Kent Tupas

Grúzia fővárosa egy ősi város, amelynek építészete a szecessziótól a hagyományos faházakig és az elhagyott gyárakig terjed, amelyeket szállodákká alakítottak át, hogy befogadják a növekvő turizmust ebben a lenyűgöző célpontban. A város az első megálló a borvidékre vezető úton, ahol az évezredes hagyományokra visszatekintő, évente megrendezett szeptemberi Rtveli szüreti fesztiválra kerül sor. A Kakheti régióban, ahol több mint 200 őshonos fajtát termesztenek, a szőlősgazdák meghívják a látogatókat, hogy vegyenek részt a szüreten és az ünnepségeken. Egyedülálló és hiteles élményért látogass el szeptemberben Grúziába, szállj meg a nemrég felújított Lopota Lake Resort & Spa-ban, és kóstold meg a grúz borokat!

Maui, Hawaii

long exposure photography of seaside

Unsplash/Pascal Debrunner

Szeptember remek időszak Maui meglátogatására, mivel kevesebb a nyári turista, és meleg, száraz az időjárás. A völgysziget a Hawaii-szigetek második legnagyobbika, és az utazók választhatják a lenyűgöző tengerpartokat, vagy indulhatnak felfelé a farmokra és borászatokra. A Maui keleti partján található Hana felé vezető út izgalmas kaland, szeptemberben pedig kisebb a forgalom. Vagy elrepülhetsz a nyugodt Hana Maui Resortba az üdülőhely magángépével is akár. A napsütötte délnyugati partvidéken az elegáns Four Seasons Resort Maui at Wailea szeptember 1-4. között a Four Seasons Maui Wine & Food Classic nevű rendezvényen ünnepelt séfeket és rendkívüli borászokat fogad.

München, Németország

aerial view of city buildings during sunset

Unsplash/ian kelsall

A Bajor-Alpokban fekvő München városa jól ismert az Oktoberfestről, a sörkocsmák, perecek, kolbász és mulatozás közel 200 éves hagyományáról. Az idei rendezvényeket szeptember 17. és október 3. között tartják, és a látogatók az ünnepségek során a hagyományos lederhosen és dirndli viseletét láthatják. Fedezd fel a város festői főterét, a Marienplatzot, és gyönyörködj a kilátásban a híres glockenspieljéről ismert újvárosi városházáról. Keresgélj a szabadtéri piacon, a Viktualienmarkton, ahol szuveníreket és helyi finomságokat vásárolhatsz.

Bermuda

city buildings near body of water under blue sky during daytime

Unsplash/Reilly Durfy

Szeptemberben a nyári időjárás már felmelegítette a vizeket, ami tökéletes a strandoláshoz vagy Bermudateljes területének felfedezéséhez. Bermuda egykor fő exportcikkéről - a bermudahagymáról - volt ismert, ma azonban a golf, az üdülőhelyek és a híres koktél, a Dark 'n Stormy népszerű üdülőhelye. Szállj meg az elegáns Rosewood Bermuda szállodában a Castle Harbour partján! Ott van még a The Loren at Pink Beach, a Fairmont Hamilton Princess, a bermudai nyaralóstílusú Cambridge Beaches és számos egyéb szállás is.

Taormina, Szicília, Olaszország

brown concrete building near green trees during daytime

Unsplash/Federico Di Dio photography

A nyári tömegek már elmentek a népszerű üdülővárosból, az időjárás pedig kellemes, akárcsak a víz hőmérséklete. Taormina strandjai gyönyörűek, de a legtöbbjük sziklás, ezért csomagolj be vízicipőt! A városban sétálj a helyiek között a Corso Umberto utcán, nézelődj az üzletekben, és álljon meg fagylaltra vagy a legjobb cannolira Robertónál, a ricottával töltött sütemény önjelölt magojának (varázslójának) nevezett cukrászdájában. Ne hagyd ki az ókori görög színházat sem, ahol szeptemberig operaelőadások zajlanak. Szálljon meg a tengerpart közelében az elegáns Belmond Villa Sant'Andrea szállodában vagy a városközponttól pár lépésre a Belmond Grand Hotel Timeóban. A Four Seasons San Domenico Palace, amely egykor 14. századi kolostor volt, a történelmét modern luxuskomfortokkal és az Etna hegyre és az ókori színházra nyíló lenyűgöző kilátással ötvözi.

(Forrás: Travel+Leisure)


A figyelmetekbe ajánljuk