landscape photo of a Venice canal

Bár rengeteg utazónak vannak nyári úti céljai, vannak olyan utak, amelyekről legendák keringenek, és mindenkinek kötelezően fel kell venni őket a tervei közé, ha tud utazni.


La Dolce Vita Olaszországban

aerial view photography of white houses on an island

Unsplash/Josh Hild

Ha romantikáról van szó, Olaszország vonzerejét egyetlen hely sem tudja megközelíteni. Itt van Róma történelme, Velence művészete, Milánó modern hangulata, a Földközi-tenger álomszép partvidéke, Toszkána borai, Pisa pizzája és még sok más. Mivel a nyár közepén az időjárás perzselő lehet, próbáld meg a nyár legelejére vagy végére időzíteni az utazásod, így anélkül sétálhatsz a parkokban és a sétányokon, hogy a harmadik adag fagylalt gyorsabban elolvadna, mint ahogy élvezni tudnád.

Autózás Charlestonból Savannah-ba

cars parked beside brown concrete building during daytime

Unsplash/Leonel Heisenberg

Bár délen nyáron nagyon meleg van, rengeteg édes tea és limonádé áll rendelkezésedre, hogy lehűtsd magad. Kezd utazását a dél-karolinai Charleston kikötővárosában, ahol festői macskaköves utcákon barangolhatsz, sétálhatsz az óceánparti sétányon, fotózkodhatsz a Rainbow Row előtt, és nagyon-nagyon jókat ehetsz. Ezután pattanj autóba, és indulj Savannah felé. Georgia állam tengerparti városa körülbelül két órányira van innen, és bár hasonló építészettel és mohával borított tölgyekkel találkozhatsz, itt kicsit több az akció, ha inkább elfoglaltságot keresel a nyaralás alatt.

Kolumbia felfedezése

aerial view of green trees and river during daytime

Unsplash/Mike Swigunski

Kolumbia egyre feljebb kerül a kíváncsi utazók által kötelezően meglátogatandó országok listáján, és erre jó okuk van: Medellín a művészetben és a kultúrában való elmerülést kínálja, míg Cartagena a történelmet a tengerparti vonzerővel párosítja. A nyár Medellínben - amelyet gyakran az örök tavasz városaként emlegetnek - ginkoktélt jelent a szabadtéri teraszokon, túrázást a közeli hegyekben, a környező esőerdők szép virágait és egy remek vádli edzést (a város dombokra épült). Ha Cartagena kikötővárosában jársz, a 16. századba utazhatsz vissza az időben a színes gyarmati épületekkel és macskaköves utcákkal tarkított, jellegzetes óvároson keresztül. Ráadásul a közeli fehérhomokos strandok sosem túl zsúfoltak.

Eljátszani, hogy te vagy a 007-es Monacóban

aerial photography of buildings near body of water

Unsplash/Matthias Mullie

Ha még nem jártál Párizsban, a nyár különleges időszak a látogatásra. De ha már eleged van a Szajna-parti laza naplementés piknikekből, akkor inkább Monacót válaszd. Ez az apró, független városállam Franciaország földközi-tengeri partvidékén található, és a nemzetközi kémkedés hangulatát árasztja magából. Úgy érezheted magad, mintha egy Bond-film statisztája lennél, miközben az előkelő kaszinókban játszol, a La Condamine piacon megkóstolhatod a helyi ételeket, vagy a sétányon sétálgatva megcsodálhatod Monaco tengerparti-domboldali szépségét.

Piacozás Marrakeshben

people gathering near on buildings

Unsplash/Annie Spratt

Az észak-afrikai Marokkó sokszínű, gazdag történelemmel és rengeteg egyedi élménnyel várja az utazókat. A marrákesi medina kanyargós sikátoraiban sorakozó helyi áruk sorait böngészve, a naplementébe vezető tevegelésen át a szaharai sivatagi égbolton a csillagok számának elvesztéséig egy nyári utazás egyszerre kihívás és csábító élmény. A főszezonon már túl vagyunk, így ha elviseljük a hőséget, kevesebb a tömeg, és sokkal nyugodtabb a kiruccanás - legalábbis amennyire nyugodt lehet, miközben csempékre alkudozunk és motorosokat kerülgetünk.

Jamaica körbelustálkodása

white boat on body of water near green palm trees

Unsplash/Sébastien Jermer

A keleti parttól egy ugrásnyira fekvő Saint James Parish fővárosa, Montego Bay eléri, hogy egy forró pillanatra elszakadj a világtól. És a forróság alatt tényleg forróságot kell érteni: a hőmérséklet nyáron nagyon meleg, de ez egyben a legjobb napfelkelték, naplementék és tengerparti napok egyikét is jelenti. Ha éppen nem a legújabb tengerparti olvasmányt lapozgatod, felfedezheted a rengeteg partot, többek között a Doctor's Cave Beachet vagy a Walter Fletcher strandot. Ha szeretsz búvárkodni, akár tanfolyamot is végezni, a Montego Bay Marine Park védett hullámai is kihagyhatatlanok.

(Forrás: Travel+Leisure)

A figyelmetekbe ajánljuk