red tulips on green grass field

4 tavaszi európai úti cél, ahova muszáj eljutnod egyszer

A tavasz az az időszak, amikor sok helyen virágba borul a természet. Most mondjuk 4 ilyen helyet, ahova érdemes elutazni, ha szeretnél lélegzetelállító virágos réteken átélni a tavaszi megújulást.


Nincs biztosabb jele a tavasz közeledtének, mint amikor az első hóvirág kibukkan a hó alól, vagy amikor a krókusz felbukkan a fűben. Ez vidámságot és reményt hoz, különösen, ha olyan helyen élünk, ahol a tél elég kemény. És bár egyetlen virág is képes megdobogtatni a szívedet, mosolyt csalni az arcodra, és boldoggá tenni a nap hátralévő részére, minél több a virág annál jobb.

Európában, különösen Észak-Európában, ahol az évszakok eléggé hangsúlyosak, a tavaszi virágok érkezése olyan esemény, amelyet élvezni és keresni kell. És legyenek azok ültetett vagy vadon termő, szervezett sorokban vagy egy hegyi réten felbukkanó virágok, van néhány nagyszerű hely, ahová ellátogathatunk, és megcsodálhatjuk, amit a tavasz létrehoz.

Tulipánok: Keukenhof, Hollandia

red and yellow flower field during daytime

Unsplash/MyTripFlops (Travel & Photo Blog by Katyushka )

Kétségtelenül ez a világ leghíresebb tavaszi virágzási célpontja. A 2022-ben március 24. és május 15. között, de az évnek ebben az időszakában mindig nyitva tartó Keukenhof-kertek a szerény tulipánt, Hollandia nemzeti virágát ünneplik, annak mindenféle formájában és színében. A sorokba, örvényekbe, fák köré és ösvények mentén ültetett mintegy 7 millió hagyma olyan látványt nyújt, amely semmi máshoz nem hasonlítható.

Keukenhofban nem csak tulipánokat, hanem más pompás virágokat is láthatunk, például orchideákat, rózsákat, nárciszokat, jácintokat, íriszeket, liliomokat és még sok más virágot. A legtöbbjük a külső kertekben található, de mások a nagy pavilonokban is megtalálhatók, így a tavaszi kiszámíthatatlan időjárás idején is tökéletes hely a látogatásra. Az Amszterdamtól mindössze 25 mérföldre fekvő Keukenhof ideális kirándulás a fővárosból.

​Cseresznyevirágok: Párizs, Franciaország

Feel free to use this picture but credit my instagram (raph_lop) or twiiter (@Nefaaarx) if possible !

Unsplash/Raphael Lopes

A tavaszt Párizsban tölteni a legjobb esetben is varázslatos, hiszen a több mint 400 park mind virágba borul, de ha mindezt cseresznyevirágzás megtekintésével kombinálod, akkor igazi élvezetben lesz részed. A város határain belül a rózsaszín virágzásban való gyönyörködéshez a legjobb helyek a Marie Trintignant tér a Marais és a Szajna között, a Gabriel Pierne tér az Institut Francais mellett, a csodálatos Jardin de Reuilly Paul Pernin a Coulee Verte mentén, és a Jardin des Plantes, a nagy, ősi cseresznyefával.

De ha teljesen el akarsz képedni, szállj fel az RER B járatra, amely 20-30 perc alatt eljut a Gare du Nord pályaudvarról a Sceaux vagy a Parc de Sceaux állomásra, és menj a Chateau de Sceaux-hoz. Kertjében, amelyet a Tuileriákról és Versailles-ról ismert Andre le Notre tervezett, egy régi cseresznyéskert található, amely tele van mintegy 150 fával, amelyek mind rózsaszínű, bolyhos virágokkal vannak tele. Ezt a látványt soha nem fogod elfelejteni.

Pipacsok: Toszkána, Olaszország

red poppies

Unsplash/Wolfgang Hasselmann

Szükséged van még egy ürügyre, hogy elindulj az álomutazásra Toszkánában? Oké, itt van: április végén, május elején a toszkánai mezők nem zöldek, hanem pirosak. Mindenhol pipacsok bukkannak fel, és a látvány lenyűgöző. Más vadvirágokkal elszórtan szinte mindenhol végtelen kiterjedésű pipacsok vannak, és órákig lehet autózni, rendszeresen megállni fotózni, és látni ezeket a finom, szép virágokat az utak mellett. Nincs olyan hely, ahol több vagy kevesebb pipacs lenne, de ha egy régiót kellene megnevezni, akkor talán a Sienától délre fekvő Val d'Orcia az a hely, ahol csak vezetni és gyönyörködni lehet.

Kékharangok: Ashridge Estate, Anglia

Foreground of Bluebells looking towards bay surrounded by cliffs and hills. Sea is blue and clear.

Unsplash/Crispin Jones

Van valami nagyon különleges a kékcsengőkben, azokban az apró kis harangocskákban, amelyek inkább enyhén lilás árnyalatúak, mint kék, de mégis lenyűgözőek. Gyakran láthatjuk őket vadon a réteken vagy akár egyes kertekben, de nincs is annál látványosabb, mint amikor egy sűrű erdőben sétálva, a lombkoronán keresztül csak néhány fényfoszlány jut le, és az egész erdő padlóját kékcsengők borítják. Európa-szerte van néhány ilyen hely, de az egyik leglenyűgözőbb a Watford és Luton közötti Ashridge Estate-ben található, nagyjából egy órányi autóútra Londontól északra. A kijelölt ösvényeken végig lehet sétálni ezen a virágszőnyegen anélkül, hogy kárt tennénk bennük.

(Forrás: TravelAwaits)


A figyelmetekbe ajánljuk