selective focus photography of purple petaled flower

Tavasszal virágba borul minden, ha pedig utazáson gondolkodsz, akkor mondunk három tippet, ahol lélegzetelállító virágokat fogsz látni!


Krokuszok: Tátra, Lengyelország

purple crocus flowers in bloom during daytime

Unsplash/Alexandra Dubinina

A Tátra szívében, Szlovákia és Lengyelország határán, a Tátra hegység mélyén, minden tavasszal zöldből lilába színeződő rétek találhatók. Március végétől a hófödte, zord hegyvidéki tájjal szemben a réteket milliónyi apró, egyforma lila színű krókusz borítja. A 2-3 hétig tartó rövid élettartamú látvány rövid ideig tart, de megéri, hogy elmenjünk érte. A legtöbb ilyen rét távol van a civilizációtól, egy lenyűgöző, emberektől mentes tájon, de az egyik legkönnyebben megközelíthető hely a Krakkótól mintegy 96 kilométerre délre fekvő Chochołowska-völgyben található. Ezek a kis virágok védelem alatt állnak, és tilos megtörni vagy leszedni őket, ezért óvatosan lépkedjetek.

Mandulavirágok: Andalúzia, Spanyolország

Almond Blossoms

Unsplash/Tim Mossholder

A mandulavirág déli fekvése miatt (szinte) téli virágélmény, hiszen a virágzási időszak már januárban elkezdődik, de egészen márciusig tart, ezért ide sorolható. A napsütötte Andalúziában, a Malaga melletti Axarquia régióban mintegy 150 ezer hektáron termesztenek mandulát a dombos vidéken, és amikor a fák apránként és a fehértől a sötét rózsaszínig terjedő különböző árnyalatokban virágba borulnak, az egy látványosság. Ez a régió tökéletes kirándulóhely, és a Ruta de Almendra, azaz az úgynevezett Mandulaút mentén haladva a legjobb kilátás nyílik a fák virágzásával teli völgyekre.

Nárciszok: Farndale, Anglia

white and yellow flowers during daytime

Unsplash/Eilis Garvey


Fent a North York Moorsban, Yorktól 33 mérföldre északra fekszik a Daffodil Dale néven ismert, vidám sárga nárciszokkal teli völgy. Van egy erre a célra kialakított, nagyjából 5 kilométer hosszú sétaút, amelynek rövidebb és hosszabb változatai is vannak, és amely a virágok szerelmeseit a szép tavaszi virágokkal tarkított vidéken vezeti végig. Ami még különlegesebbé teszi ezt a sétát, hogy ezek nem a virágboltokban kapható, magasra növő, nemesített fajták, hanem vadon termő nárciszok, amelyek valamivel alacsonyabbak, mint a legismertebb fajták. A gyönyörű yorkshire-i tájat sétával és számtalan vadon termő, természetes virággal kombinálva egy gyönyörű kirándulást tehetünk lehetővé. A séták könnyűek, nem meredekek, de időnként kissé sárosak, ezért készülj fel vastag cipővel.

Amennyiben további virág témájú úti célokat keresel, ajánljuk korábbi cikkünket a témában ide kattintva.


A figyelmetekbe ajánljuk