Kappadókia, Törökország

4 mesebeli hely Európában, amit egyszer mindenkinek látnia kell

Lehet, hogy az egyik legkisebb kontinens, de ami Európa méretéből hiányzik, azt sokszínűségben pótolja. Mi pedig listánkban bemutatunk négy csodálatos úti célt, ami garantáltan lenyűgöz majd!


Mont Saint-Michel, Franciaország

Shutterstock

1000 évvel ezelőtt, 1023-ban kezdték el építeni ezt a lenyűgöző gótikus stílusú bencés apátságot, amelyet az egész középkorban csak a „Nyugat csodájaként" emlegettek.

Nem véletlenül. A Mont-Saint-Michel-öböl közepén, 800 méterre a tengertől egy sziklaperem tetején áll, és úgy fest, akárcsak egy mesebeli kastély. A Normandia és Bretagne határán fekvő öbölben található Európa legnagyobb árapálya, amely tavasszal megközelíti a 15 métert is. Így az apály idején akár mezítláb is felsétálhatunk az apátsághoz a hatalmas homokos ösvényeken keresztül. Dagálykor pedig olyan, mintha a tengeren lebegne, egy varázslatos óceáni délibáb.

A templomot 500 évig építették, és a világ minden tájáról zarándokok érkeztek, hogy megcsodálhassák. Bár az apátság önmagában is egy építészeti csoda, a tenger és a kövek kombinációja az, ami megkülönbözteti a többitől. És talán sehol máshol Európában nem egészíti ki.


Ez is érdekelhet: Menekülés a tél elől: Európa 5 legolcsóbb napsütötte úti célja

Kappadókia, Törökország

Shutterstock

Idén lesz 100 éve, hogy az Oszmán Birodalom megbukott, és kezdetét vette a modern Törökország. Az Európa és Ázsia kereszteződésében fekvő ország gazdag, lenyűgöző kultúrával és örökséggel rendelkezik. De a világ egyik legnagyobb természeti csodájának is otthont ad, ami nem más, mint Kappadókia.

Mesebeli táj, különleges konyha és a rendhagyó helyek azok, amik a turisták kedvencévé varázsolják a török térséget. Kappadókia völgyekkel átszőtt és furcsa sziklaalakzatokkal tarkított látványán át a lenyűgöző földalatti városig és a lélegzetelállító hőlégballonos égboltig, olyan felejthetetlen élményt nyújt, amit nem sok mindenhez lehet hasonlítani.

The Lake District, Nagy-Britannia

Észak-Angliát átszelő 300 kilométeres útvonal az Ír-tengeren fekvő St Bees-től az Északi-tengeren fekvő Robin Hood-öbölig az ország legnépszerűbb hosszútávú túrájává nőtte ki magát. És kétségtelenül a legszebb szakasza a Lake Districtet átszelő vonal, amely az ország kevés hegyvidékes területének egyike. De itt található Anglia legmagasabb pontja, a Scafell Pike (978 méter) is.

Azori-szigetek, Portugália

Shutterstock

A Lisszabon partjaitól nagyjából pár száz kilométerre fekvő portugál szigetcsoport akár egyetlen fotóval is elvarázsolja az embert. A zöldellő völgyek, a meredek óceánparti sziklák, a kék hortenziák sorai és az elszórtan található vízesések az Azori-szigeteket földi paradicsomává teszik, amit mindenképp érdemes felfedezni.

NYEREMÉNYJÁTÉK! Fizess elő most a Hamu és Gyémánt magazinra, és legyen tied nyereménykönyveink egyike, vagy egy 2 főre, 2 éjszakára szóló wellnesshétvége a harkányi Dráva Hotelbe! Az előfizetői oldal eléréséhez kattints IDE, a játékszabályt pedig erre linkre kattintva éred el!

A figyelmetekbe ajánljuk